Utställning i Trollhättan

Jag ska nog inte skriva mina sanna känslor idag, väntar nog tills irritationen lagt sig. Kort sagt så strök jag Pewter, Bison fick 90 p i pet och blev 4/8 i sin klass. Ängla blev 4/5 i ras. Vissa domare................ I won't even go there.

Orättvist
Subjektivt
Partiskt

Men men, sånt är livet. Skit samma att jag har en toppenalpaca och har kämpat ihjäl mig med hennes päls. Fine. Jätteroligt.

Hoppas detta var en engångsföreteelse.

Nu blev det kanske lite argt mellan raderna ändå, men nu räcker det. Finns inget att göra åt saken.

Revansch i Linköping snälla ^^

Snart helg!

Imorgon är jag ledig :) Gött mos, även fast jag ska plugga hemma. Det är ändå skönt att gå hemma och dra sig och slippa att åka till universitetet ibland.

Igår gjorde jag första behandlingen på Honeysuckle och hennes unge Acacia (tror jag hon heter). Det var minst sagt ett projekt att skrubba hela buren med galler i virkon. Virkonpulvret blev dock knallrosa i kontakt med vatten så det gjorde mig på lite bättre humör. Och sebacil luktar ju apa, och det fick jag doppa de stackars grisarna i, men de var så snälla så ändå. Senaste rapporten från mamma är att Honey har börjat tröttna på sin unge och vill vara ifred ibland. Men vem klandrar henne? :)

Dennis ringde för övrigt för en stund sedan och undrade om jag ville ha Hobbe på eftermiddagen imorgon och det passar ju utmärkt eftersom jag är hemma imorgon och pysslar med marsvinen som ska med till Trollhättan på lördag. Då kommer jag finally ut på långpromenad också.


Idag har jag haft jordens abstinens eftersom jag missade DAYS men som tur är så får jag se det igen imorgon =D Jag behöver vård alltså.



John Black med sin ökända "snygg-min" ;)
Minen heter bara så, det är inte jag som TYCKER :)

Läsarfråga...

...I sann Kim/Blondinbella-anda så kör jag en läsarfråga nu ;)

Kim undrar om man i England inte sköter om sina marsvin.
Maria svarar:
Grejen är att static inte är tillåtet på utställningar i Sverige. Hemma får man väl ha det hur man nu vill, men många (däribland jag själv) tycker att nolltolerans borde gälla. I England däremot har man inte samma syn på static, där är det "tillåtet" så att säga. Förutom att static sprider sig jävligt lätt så är det inte på något sätt plågsamt för marsvinet, det finns i så fall värre åkommor. Jag ser dock ingen anledning till varför kel/avelsdjur ska få gå omkring med static medan utställningsdjuren inte gör det, det bästa är att se till att få bort det helt. Uppfödningen som hon kommer ifrån är seriös, men det är ju olika från land till land hur man ser på saker och ting. Säljer man ett marsvin i Sverige till exempel så ser (de flesta) till att bada det, klippa klorna etc, vilket inte verkar vara fallet här. Hon är dock mysig och halvtjock och på inget sätt vanvårdad ;) Möjligen behöver hon banta en aning :)


Fullspäckad dag!

Gick inte upp förrän 10 =/ Grejade med lite allt möjligt fram till 12.50 då Days började (hur kul är inte hela grejen med Sami egentligen?^^). Har pluggat lite men snart ska Eric och jag åka till Granngården och inhandla lite diverse... Behöver en ny spånbal. Behöver också Virkon att städa bur och inredning med (kommer till anledningen snart...), nya vattenflaskor, hö och grönsaker (men det får bli på kronhallen).

Som jag hade ställt in mig på så kom inte Englandsgrisarna ensamma utan såklart med static. Honeysuckle bor med sin dotter hos mamma och pappa (tog med dottern så länge så Honeysuckle har sällskap under behandlingen, sedan åker dottern tillbaka till Tina). Static är alltså ett kvalster, och om marsvinen har dessa så kommer de inte in på utställningar, dessutom sprider de sig snabbt som, jag vet inte vad, och det är alltså därför Honeysuckle inte får bo här än. Det som gäller är alltså behandling med troligen sebacil (receptbelagt) i minst 3 veckor, 3 behandlingar med en veckas mellanrum. Dessutom städas bur och inredning med Virkon för att inte någon static ska leva kvar där. Så när jag är där och grejar med dem så är det klädbyte (och gärna duschning) som gäller när jag kommer hem igen. Första behandlingen blir IDAG.

Kl 17 ska jag troligen också tvätta... (Zzzzz), och plugga också såklart :)





Vackert huvud, stoora ögon och öron

Morotskaka och Honeysuckle

Idag har jag bakat en morotskaka - GI style. Jag är väl inte direkt GI-fantast men jag testade receptet en annan gång och det blev ju görbra.

Ikväll ska jag hämta Honeysuckle hos Tina. Det är alltså cream texelhonan som jag har "beställt" från Nikki Matthews i England. Hon ska bo hos mamma och co ett tag i karantän så att säga. Djur från England kommer inte alltid ensamma, utan med diverse olika slags ohyra. Det är ju naturligtvis smart att inte låta henne bo tillsammans med mina grisar här hemma direkt. Efter ett tag hos mamma bör jag kunna se ifall hon har ohyra med sig eller inte och i så fall kunna behandla henne där utan att riskera spridning bland mina grisar här. Det ska hursomhelst bli väldigt spännande. "Råttor" som Anna kallade dem igår om jag inte misstog mig ;)

Får se om det blir några bilder på Honeysuckle ikväll kanske :)

En lista

Som vanligt när det är meningen att jag ska plugga :)
Enjoy.


Tre yrken du drömde om när du var yngre?
1. Veterinär
2. Djurskötare på zoo
3. Djurskötare över huvud taget

Tre yrken du skulle vilja prova på?
1. Djurskötare
2. Journalist/reporter
3. Författare

Tre yrken du inte skulle vilja ha?
1. Telefonförsäljare
2. Inom vården
3. Ekonom

Tre språk du skulle vilja kunna?
1. Franska (ska lära mig det så småningom)
2. Danska (att prata det och inte bara halvförstå det)
3. Isländska

Tre länder du vill besöka (som du inte tidigare varit i), och varför?
1. USA
2. Storbritannien
3. Frankrike

Tre platser/områden i Sverige du skulle vilja besöka (som du inte tidigare varit på)?
1. Norrland
2. Skåne
3. Lämnar den tredje osagd

Tre svenska platser/områden du varit på och vill återvända till?
1. Stockholm
2. Sysslebäck
3. Göteborg

Tre platser i Sverige du skulle kunna tänka dig att flytta till?
1. Örebro
2. Stockholm
3. Oj, lämnar den tredje osagd

Tre talanger du önskar att du hade?
1. Att kunna sjunga
2. Att kunna spela något intrument riktigt bra
3. Att kunna fotografera riktigt bra bilder

Tre saker som alltid finns i ditt kylskåp?
1. Ketchup
2. Vitkål
3. Smör

Tre hundraser du skulle vilja prova på/kan tänka dig att ha, som du inte har/har haft? (Endast för hundmänniskor eller wannabes.)
1. Portugisisk vattenhund
2. Tollare
3. Bichon Havanais/Frisé

Tre "saker" du önskar att du var bättre på än vad du redan är?
1. Fotografering
2. Bas
3. Photoshop

Tre "ämnen" du skulle offra delar av din fritid för att lära dig mer om?
1. Djur
2. Musik
3. Språk

Tre saker du skulle köpa till dig själv om du hade 10.000:- "över"?
1. Kläder
2. Resa
3. Dator

Helgen som varit

I fredags fyllde Linnea år (grattis!!) så det var fest hemma hos Niklas. Riktigt trevligt faktiskt, även fast vi begav oss hemåt tidigt. Man ska väl sluta när man är på topp? :) Dessutom var det ju helt underbart att vara funktionell dagen efter.

Igår kväll hade jag filmmaraton ensam hemma när Eric var i studion. Ibland är det ganska skönt att bara vara ensam också. Så jag kollade först på en thriller som var okej, och sen såg jag Last king of Scotland. Den har gått på canal plus i evigheter men har inte brytt mig om att se den förrän igår när jag läste att James McAvoy var huvudrollen i den. Alltså han är ju helt fenomenal, vad mer kan jag säga? Och filmen var ju helt otrolig, fattar inte hur jag har kunnat strunta i att kolla på den. Hur skulle jag någonsin kunna leva utan Canal plus? =D 

Nu ska jag plugga.. imorgon bär det av till Örebro igen. Blir nog en heldag skulle jag tro. Har bestämt mig för att köpa månadskort på bussen igen. Jag ska se jävligt arg ut när jag betalar. De har höjt priset igen, det är helt galet dyrt. Skulle man inte ha rabattkort så kostar det 69+69+20+20 kr att ta sig till universitetet. Länstrafiken borde skämmas!

Marsvinsmaskerad ;)

På alla hjärtans dag så är det klubbmästerskap i Västerås. Alla måste anmäla minst ett djur var till gurkätartävling, marsvinsrace och...maskerad! :) Temat för maskeraden är kärlek, och nu vill jag gärna veta om någon kan tänkas ha en liten idé. Man får ha flera marsvin till samma bidrag. Det hela går alltså ut på att fixa söta kostymer och/eller annan rekvisita till marsvinen. Det gäller att vara kreativ.

Någon som kommer på någon bra idé? :)

Ingen rubrik

Idag har jag fortfarande ont i mina (stackars) öron, men tror det börjar gå över. Har ont i huvudet nu istället ;) Imorgon måste det vara bra igen för då ska jag in till Örebro och jobba med en uppgift som vi fick idag. Har ju inga böcker :( Hoppas vi hittar några på biblioteket.

Idag när jag vattnade blommorna så såg jag att någonting skuttade runt nere i jorden. LÖSS! Ringde i panik till mamma och frågade om de kunde hoppa över på mig och marsvinen. Haha :)

I övrigt så har jag dammsugit hela lägenheten, diskat och städat åt Ängla och Putte. Man kan ju inte bara sitta still hemma om man inte har något att plugga på. Rastlös. Förutom Days-tiden som är helig då såklart ;)

Ibland är inte nyheter nyheter egentligen, man tror det men när man tänker efter så är det inte det. Att om man hade lagt ihop två och två och tänkt lite längre så hade man kanske fattat? Eller så hade man fattat men inte fattat det själv? Jag har i alla fall blivit ännu mer övertygad om vad jag aldrig ska göra. Alltid lär man sig något. Ni som känner mig vet vad det är jag brukar säga att jag aldrig ska göra :)

Idag hade Eric köpt med godis efter jobbet och bestämt att vi ska kolla på nya Bond-filmen ikväll :) Jag som inte gillar godis^^ Vi ska ha filmkväll ikväll eftersom vi ska till Niklas på fest imorgon. Passar bra eftersom jag inte har något som jag måste läsa idag.

Ska fortsätta kolla på Försoning nu (JAMES MCAVOY!!!!) och sen ska jag laga mat och väcka Eric som ska sova till sju. En helt vardaglig dag, which I like :)

Grattis till Niklas :)

Eftersom Phuong gjorde ett så fint grattis-inlägg till Niklas så ska väl inte jag vara sämre ;)

Så grattis på födelsedagen! =D




...

Något som känns jävligt bra är att jag har ägnat veckor åt att plugga till tentan imorgon, jag får betala över 100 spänn för att åka in till Örebro, jag kommer vara skittrött och har fått utstå skolångest i allmänhet när jag ändå vet att jag inte kommer klara tentan imorgon. Jag har läst allting flera gånger. Jag vet vad alla verk handlar om. Men jag vet också hur litteratursnubbarna formulerar sina frågor. Alltså är det kört.

Bland mitt livs största misstag var att välja Litteraturvetenskap.

Medie- och kommunikationsvetenskap C började dock idag och det kändes roligt. Kommer bli en hård kurs men säkert väldigt intressant. Känner mig aningen mer motiverad till det måste jag säga.

KAN BARA ETT MIRAKEL SKE SÅ JAG KAN FÅ KLARA TENTAN IMORGON???? PLEEEEEASE!!!

Plugg och nyårsrevy

Idag ägnar jag mig åt att plugga inför tentan... Har badat Pewter också, och han var ju en dröm jämfört med de andra lockiga lilleputtarna. Detta gick ju som på räls. Eric har assisterat vid marsvinspedikyr också (stackarn ;)), ibland måste man fixa med förhårdnader och sånt och fila de små tassarna :)

Ikväll ska mamma och jag på nyårsrevyn, vilket kan börja räknas som tradition nu tycker jag. Och har man den humorn så brukar det ju alltid vara roligt :) När jag kommer hem ska jag fortsätta plugga och senare agera taxi till Eric och co på natten. De ska nämligen fira herr Eklöv som fyller år på måndag.

Någon annan som har märkt hur svårt det är att köpa en liten godispåse på Nöjesbutiken? De där påsarna är inte att leka med ;)

Snaaaark

Jag är trött. Håller på och pluggar som en tok inför tentan på tisdag. Hoppas verkligen att jag kan få klara av den.

På måndag börjar C-kursen, som jag faktiskt ser fram emot (!). Och det är ju tur det :) Såg på schemat idag att det inte var så värst långa föreläsningar, det passar mig perfekt för det är ungefär 2 timmar som min hjärna orkar lyssna ;) Testa litteraturvetenskap med 4 timmar per gång, då blir man snurrig.

Idag har jag med viss möda badat Ängla, är lite sent ute men hoppas det blir bra ändå. Imorgon blir det Pewters tur, jag har hört att rakt hår inte tar lika lång tid att föna som det lockiga så det hoppas vi på :) Tog fan en timme idag att bada/föna Ängla... Fast då är en liten olycka inräknad också, precis när jag hade fönat klart så bestämde sig Ängla för att hon var tvungen att gå på toa=börja om med hela släpet. Så kan det gå.

Idag har jag också bestämt att vi förtjänar en göttpöse från Nöjesbutiken, fortsätter med mitt nya liv imorgon. Man måste ha ledigt ibland också ;)


Tänk, mitt blonda hår, när det var du och jag mot världen <3
Haha ;)

Jag har förlorat en dag

Trodde absolut att det var onsdag idag. Jag har alltså förlorat en heeel dag. Men men, får plugga extra mycket imorgon :)

Idag är en bra dag. Hoppas bara att allt går som planerat, mycket spännande. Jag ska berätta varför, och hoppas att det inte bringar otur.

Jag har tingat en cream texelhona från England! Hon finns nu i Gloucestershire (I think...) och kommer till Sverige i slutet på januari. Hon heter Honeysuckle och är född i november 2007, hon har haft 2 kullar och kommer förhoppningsvis få en kull till hos mig. Jag har dessutom gått med på en merinohane tillsammans med Tina och Anna, så han kommer väl också besöka mig ibland när han ska träffa tjejer.

P.S Ifall mamma läser och blir förskräckt så ska jag tala om att Ängla hursomhelst behöver en kompis och då kan den kompisen lika gärna komma från England som från Sverige ;) Påminner också om att marsvin inte får 20 ungar per kull utan det ligger väl i snitt på 3 ungar (och då ska man vara glad om så många överlever). Dessutom tar man inte kullar med mindre än 3 månaders mellanrum på varje hona, och man tar inte hur många kullar som helst på varje hona.

Idag har jag i övrigt varit med Eric till svärisarna och ätit middag och kollat på Antikrundan ;) Nu ska jag läsa Dantes Vita Nuova och hata litteraturvetenskap ytterligare lite till :)

En helt vanlig tisdag

Tråkigt att det bara var en enda person som hade någon åsikt angående djurförsäljning. Men roligt att höra vad Kim tyckte och tänkte om detta (din långa kommentar kom visst fram). Kul att någon svarade i alla fall :)

I övrigt så letar jag texelhane för fullt till Ängla. Letade upp Snöboll och Bisons pappa Peter Pan, men han hade dessvärre blivit stulen :( En sådan fin hane... Tråkigt för ägaren. Så, där tog det åter stopp igen. Men kanske får jag snart goda nyheter om allt går som jag vill. Tänker inte skriva om det förrän jag vet säkert.

Nu kommer Eric snart hem, och då ska vi städa ut julen. Jag har svårt att skiljas från min julgran som knappt har börjat barra än (!), köpte den en vecka innan jul och den är fortfarande lika fin <3 Kanske kan jag få ha den kvar en stund till ;)

31 januari bär det av till Trollhättan på utställning. Ska samåka med Tina, Elsa och Anna. Blir fullt i bilen med andra ord :) Kul med trevligt sällskap när det är en bit att åka.

Nej nu måste jag fortsätta städa undan lite... Sedan fortsätta plugga. Har kommit underfund med att jag aldrig ska/bör läsa historia heller ;)

Allmänna tankar om långhår, och djuraffärer.

Vi börjar med långhår. Måste skriva av mig.
Igår kväll när jag för femte gången rullade Änglas päls och sidrullarna återigen gled av, och jag var på gränsen till ett nervöst sammanbrott, så frågade jag mig själv och Eric vad det är för mening med att inrikta sig på långhår.

1. Jag måste konstant oroa mig för pälsskador.
2. Jag måste konstant oroa mig över att rullarna åker av.
3. Långhåren har en väldigt kort "livslängd" när det gäller utställningar, till skillnad från korthår och strävhår.
4. Utställningslånghår måste, generellt, gå ensamma under utställningstiden (understrykas bör att mina utställningslånghår har kontakt med varandra hela tiden och kan se och prata med varandra).

Med dessa tankar somnade jag igår. Vaknade idag och insåg följande;

1. Det finns inga mer underbara och trevliga marsvin än de lockiga långhåren. 
2. De innebär en utmaning.
3. Blir det pälsskador så blir det, de är underbara keldjur ändå allihopa.
4. Jag är inte i nuläget intresserad av annat än långhår, ingen annan variant tilltalar mig på samma sätt.

Och så tar vi djuraffärer. Deltar just nu lite i en debatt på ett forum där frågan är; "Skulle du kunna tänka dig sälja till djuraffär?" Det handlar alltså om ifall man skulle kunna tänka sig att sälja egenuppfödda marsvin till djuraffärer.
Mitt sammanfattade svar:

"Nej, jag skulle aldrig sälja till djuraffär. Jag vill inte att man ska kunna gå in i en djuraffär och köpa ett djur spontant, det ska vara ett genomtänkt val. Jag vill kunna få träffa mina köpare och ha kontakt med dem efter köpet för att se till att djuren får det så bra som möjligt. Jag vill också kunna neka människor som jag inte finner "lämpliga" att köpa marsvin från mig."

Jag tycker inte det ligger i tiden att kunna gå in i en affär och köpa en levande varelse. Den senaste veckan har jag varit inne i två lokala djuraffärer. I båda dessa har jag kunnat se ensamma marsvin, marsvin som bor med kaniner, marsvin i samma rum som en massa fåglar, höhäckar och saltstenar. Dessutom så verkar alla marsvin i affärerna vara minst halvåret gamla (såg en rex som var nästan 3 år). Om jag sätter små marsvin till världen så kan jag i alla fall göra så gott jag kan för att de ska hamna i bra hem. Visst kan de lika gärna hamna på blocket, men om jag vet med mig att jag har placerat ut djuren så som jag tror har varit bäst och att jag dessutom upplyser köparna om att jag vill bli tillfrågad om att få tillbaka marsvinen om de inte kan ha dem kvar av olika anledningar, så kan jag i alla fall leva med lite bättre samvete. En teori jag har är att om man måste sälja djur till djuraffärer, så är det för att man tar fler kullar än vad man klarar av att sälja själv.

Vad tycker ni om att djur säljs i affärer? Hur skulle ni tänka om ni födde upp något djurslag? Skulle vara roligt om någon vågade ge sig in i min hjärtefråga :)

En positiv känsla

Hela hösten har studierna bara känts för j*vliga till stor del. Litteraturvetenskapen var helt fel för mig och det lär jag väl få ångra ett bra tag till, tills jag har klarat kursen...

Men nu på vårterminen så ska jag läsa medie- och kommunikationsvetenskap C. Äntligen börjar det kännas positivt igen. Visst, uppsatsen kommer antagligen bli jättetuff, jag kommer behöva prata inför folk igen (hemska tanke). Man överlever ju. Det positiva är att jag återigen kommer se bekanta ansikten och att jag har kommit underfund med att media faktiskt kanske är rätt för mig. Var bara tvungen att vara ifrån det ett tag för att komma på det ;)

De två kurserna som återstår efter detta blir nog också medierelaterat, antagligen Planerad Kommunikation i alla fall. Snälla slå mig om jag någonsin vandrar iväg på liknande banor som när jag valde litteraturvetenskap. Tänk att om knappt 1,5 år så har jag en examen. Inte illa för en (då) 22-åring. Sug på den ni alla ungdomar som reser och lever livet ;)

När jag har jobb och pengar så ska jag köpa en egen bil. Om någon undrar så ser jag mig själv badandes i en pool fylld av pengar om några år, men så kommer det väl kännas också om man är van vid studiebidrag+25 % lån.


Let's Dance

Oj vilket startfält! Alla var ju åtminstone någorlunda bra. Laila Bagge var ju i en klass för sig måste jag säga. Men jag måste ju också heja på Blondinbella som helt klart är snyggast i Sverige typ, och en väldigt ambitiös tjej. Morgan och Magnus blev också, lite mer otippade, favoriter. Spenderade en kvart med att övertyga Eric om att Carl-Jan ÄR sådär.

Sedan såg vi även ett bekant ansikte från Magnus och Helenas bröllop:


George Scott i Let's Dance, på bröllopet

Är det kallt eller?

Fy vad kallt det är här inne! Återigen gick jag upp 05.30 och följde med till Björkbornsporten för att gå hem. Ganska uppfriskande med en liten promenad sådär på morgonkvisten ;) Börjar gilla min nya livsstil, tycker själv att jag är ganska duktig eftersom jag absolut inte på något sätt är en morgonmänniska, snarare nattmänniska.

Men jag fryser nästan mer nu när jag är inne än vad jag gjorde ute :( Ska försöka plugga fram till lunch nu, så slipper jag sitta med det så mycket ikväll...

Igår pratade jag med Anna på telefon för första gången på en evighet! Måste ha varit i typ juni senast om jag inte minns fel...? Längesedan i alla fall :) Nu är hon hemma i Sverige igen och ser lika mycket fram emot C-uppsatsen som jag gör, höhö :) Skönt med ett bekant ansikte på universitetet igen. Phuong ser man ju aldrig ^^

Hemsida RELEASE

Idag, mina vänner, är den stora dagen då min hemsida har release! Jag blir himla ledsen om ni inte besöker den och försöker läsa så mycket som möjligt och kolla bilder. Jag tar gärna emot konstruktiv kritik. Tänk på att vi har kämpat med denna, så strunta inte bara i att kolla in den :)

Min hemsida

Årets film?:)

Senare i år kommer en ny film från Disney som heter G-FORCE. Jag smälte ju direkt, blir nog bio på denna ;) Kolla trailern.


Dagens goda gärning

Tänk vad mycket man hinner med när man går upp tidigt!
Vaknade kvart över fem, åkte med Eric till Björkborn tjugo i sex, och så tog jag en promenad hem därifrån.
Kommer hem halvt förfrusen och trött, på väg att hoppa in i duschen.

MEN, då ringer min granne Rune 88 år på dörren och frågar om min man är hemma. "Nej han är på jobbet" osv. "Skulle du kunna hjälpa mig att byta lampa i köket, det är helt mörkt och jag har slagit mig förut när jag har försökt" osv. Maria Nilsson, som för övrigt aldrig har bytt en glödlampa i hela sitt liv och dessutom är extremt höjdrädd, får då utföra dagens goda gärning och följa med in till grannen. Klättrade upp på stegen och Rune garanterar att om jag ramlar så tar han emot mig så det är hellugnt (great). Lyckas faktiskt skruva dit en ny lampa och med att sätta tillbaka porslinskåpan, och klättrar lättad ned till fast mark. Då tycker Rune att det nog är bäst att byta den ANDRA lampan också för den kommer säkert gå sönder snart också. Övertalad får jag göra en tur upp på stegen ännu en gång. Som tack fick jag dessutom en halvtimmes historieföreläsning ;)

Efter besöket gick jag tillbaka hem och försökte ringa till studievägledaren i 2 timmar innan hon svarade. Allting är "in order" som tur är, bara jag klarar omtentan den 20... Ska lägga all krut på den nu och hoppas hoppas hoppas.
Sedan lagade jag lunch tills Eric kom hem, och därefter kollade jag på Days.

En annan rolig grej var att när jag städade undan lite kläder igår så hittade jag en liten låda som jag knappt kände igen, förrän jag insåg att det var den belgiska chokladen som mamma gav mig på nyårsafton! Det är ju för fanken en vecka sedan! Jag lovar att något liknande aldrig har inträffat förut i mitt hem. Denna choklad kan ju nästan räknas som lagrad;) Det är nog bara Kim som verkligen förstår (alltså verkligen kan tänka sig in i situationen) vad jag menar med detta =D Haha!

Nej, nu blir det plugg. Just ja, jag brukar ju alltid prata om mina sömnproblem, där just själva insomnandet är problemet. Igår gick jag och lade mig samtidigt som Eric, typ halv elva, och räknade med minst 2 timmars insomningstid. Så det var ju ett ypperligt tillfälle att plugga lite; läsa om renässansen. Efter en kvart sov jag som en stock med boken i händerna och lampan på. Jag borde söka patent på denna metod.

Cesar Millan

Många i Sverige ogillar Cesar och tycker att hans metoder är dåliga på olika sätt. Jag tycker Cesar är helt kanon! En del av hans metoder lämpar sig väl kanske inte på den "vanliga" hunden, men han är ju helt otrolig med dessa "rödljushundar". Hans bok är väldigt intressant, och faktiskt något många fler borde läsa innan de skaffar hund. Den innehåller inte så mycket "så här ska du göra" utan den handlar om hundpsykologi, man får lära sig att förstå varför. Idag kom mina efterlängtade dvd:er på posten också. Gissa vad jag gör ikväll?


Kallt

Idag är det riktigt kallt ute, och kallt inne också. Elementen är i bött som en säger (om man är karlskoging). Höhö. Ska försöka ägna några timmar åt att plugga nu, ska ge järnet och fixa de två omtentorna som jag har snart. Har egentligen en hemtenta tills den 9:e, men jag ska ringa till studievägledaren och fixa så att jag kan göra den vid ett senare tillfälle. Om jag klarar omtentorna så bör det inte bli några problem med CSN i alla fall. Känns som att det är viktigast att få dem avklarade, så att jag kan ägna mig åt MKV C fullt ut nu... Kanske man kan skriva hemtentan över sommaren?

Fy vad det kändes illa att inte få åka iväg igår... Ska försöka komma iväg till Trollhättan och Linköping istället nu i januari/februari. Jag har ju både Ängla och Pewter att ställa i ras, och den möjligheten finns ju inte för alltid. Well, nu återgår jag till pluggandet.


 

Kistamässan

Jag hade kunnat skriva att det hade gått skitbra för Ängla, att mässan var jätterolig och intressant. Jag hade kanske haft massa fina bilder att ladda upp osv.

Men istället skriver jag att bilen vi skulle åka med inte gick att starta. Fanns ingen annan bil att låna. Jag gick upp kl 4 och fixade i ordning allting, Änglas rulle hade åkt av och hon hade kissat på släpet så att jag fick panikbada och föna det. Stressad som bara den, hämtar upp Martin som ska lämna en mus åt någon i Stockholm. Och då kommer smällen. All for nothing.


RSS 2.0