Lite bilder för en gångs skull...


Ömse myser, hur det nu kan vara bekvämt att ligga dubbelvikt i ett rör är en annan fråga... ;) Det är alltså bakbenet som sticker fram.


Ömses chef, Honey :) En mycket speciell "liten" gris


Mammas favvo Snöboll i sin mysrulle :)


Mitt älskade hoyafönster! Vardagsrummet


Orkidée-fönstret (innehåller lite annat också), i köket. (Ni ser mitt nya kontor utanför med laptop och loka-vatten ;))


Sovrummet, diverse blommor, bl.a min Saint Paulia som blommar för fullt för tillfället.


Marsvinens persilja på balkongen


Min hylla på balkongen med än så länge: Penséer, änglatrumpet, vitlök högst upp, och sådda basilikafrön.

Det var allt för tillfället!

Trötter...

Idag är jag trött som få. Har varit hos Anna och kollat på Days och Obama, vi fick ju i alla fall liiite gjort :) Imorgon har jag tenta så var tvungen att åka hem för att plugga till den, och här sitter jag. Har inte så stort hopp inför imorgon, hur mycket jag än pluggar till dessa tentor så har de ju ändå grävt fram små detaljfrågor som man aldrig hört talas om. Men jag får väl försöka ändå =/ Efter tentan blir det C-uppsats-handledning. Sedan hem och då ska vi:

ÅKA OCH KOLLA PÅ VALPAR!!! =D=D=D
Okej, det är inte jag som ska ha en, men jag är lika exalterad ändå eftersom jag är den lojala hundvakten ;) Det är Hobbe som kanske (läs: antagligen) ska få en kompis, yaay! Bra att ha nånting att se fram emot imorgon.

I'll bring the camera :)

Ingen rubrik

Söndag igen! Vaknade vid tio-tiden imorse och kollade på mobilen. Läste ett sms från Linnea som inkom 02:34 efter att hon och Niklas hade gått hem, det är så bra att jag måste publicera det ;)

"Haha ja har gått hem på dn halv timme de sv kg abch. Go nätsu söt på gött :)"

....Ööööh, va? Så går det när killarna "arbetar" med musik och flickvännerna dricker vin ;) Söt på gött=sov så gott? Hahahaha

Anyways, jag har fixat en massa med balkongen. Vi var ju på plantagen igår och jag har nu planterat: Basilika, vitlök, änglatrumpet, penséer (lila och gula), en stor hink med persilja, och så köpte jag ett färdigt fat med blå/vit/gula penséer. Dessutom köpte jag en stor hoya-planta som hänger i en ampel i vardagsrummet (jag och hoyor...), en köttätande växt till Eric, och självvattnande krukor till de rotade hoyasticklingarna. Så de har jag också planterat om. Om ca en månad ska jag köpa tomatplantor till balkongen också, och lite mer blommor. Väggamplar ska upp, och så har jag en tanke om att fästa en vajer eller liknande i taket som man kan hänga amplar i. Tänker blommor, jordgubbar osv... :)

Nu blir det tentaplugg en stund. Kloklippning lite senare. 112 klor sammanlagt för den nyfikne ;)

Hemmakväll

Ensam hemmakväll... Har tittat på Talang och nu på Berg flyttar in. Om en kvart ska jag se Sweeney Todd! 

Var iväg och hälsade på Tina idag, kul att se alla små ungar som har fötts, fick hålla i små små ungar som föddes tidigare idag. Hur söta som helst. Längtar tills bebisarna kommer här också =D Tar ju år och dar..... För er som inte vet, så föds marsvinsungar fullt utvecklade och springer omkring och äter fast föda direkt (förutsatt att de är friska!). De föds alltså med ögonen öppna, med päls och alltihop. Extra roligt tycker jag :)

Imorgon ska mamma och jag till Plantagen och Marieberg. Ska inhandla lite diverse till balkongen (min vision= DJUNGEL!), och så vill jag gärna hitta några klänningar. Nu blir det fan inte jeans förrän i höst.

Jäklar, nu börjar filmen snart... hej så länge.

I don't eat animals

Jag äter inte kött och kommer aldrig äta det i hela mitt liv. Jag är vegetarian och försöker snåla så mycket det bara går på mjölkprodukter. Ingen annanstans i världen dricker vi så mycket mjölk som vi gör här i Sverige, jag är definitivt av uppfattningen att vuxna människor inte behöver dricka mjölk och inte barn heller så mycket som de faktiskt gör. Tänk bara på hur många som är laktosintoleranta. Jag är inte en sådan hycklare, rent ut sagt, att jag har mage att säga att jag älskar djur för att sedan äta upp dem. För varje köttbit man äter så är det ett djur som har behövt dö. Varför tänker du inte på vad din "mat" var innan den hamnade på din tallrik?

Jag ÄR vegetarian och det kommer aldrig att ändras. Detta är mina tankar efter en diskussion som tog plats på festen i helgen då vi fick veta att en av oss skulle skulle bli faster. Vi spann vidare, och så säger jag "När jag får barn så ska de ju såklart också vara vegetarianer". Vilket är ett helt totalt naturligt val för mig, lika mycket som att jag i framtiden inte kommer döpa mina barn. Detta var ju inte lika självklart för alla. Men varför skulle jag ge mina barn något jag själv aldrig skulle äta? På samma sätt som att jag tycker att barn själva ska välja om de vill bli döpta eller inte när de är mogna nog att veta vad det innebär, så ska mina barn när de är mogna nog få välja själva om det är rätt att äta mördade djur.

Att barn behöver äta kött för att må bra tror jag inte en enda sekund på. Jag lever ju och mår bra, och många andra också som ALDRIG har ätit kött. Hellre vill jag att mina framtida barn har den här moralen med sig i livet och empatin för allt levande som denna livsstil ger, och har hjälp av dietist för att det ska bli rätt.

Så här känner jag, deal with it ;)



Jag och Obama

Finns nog ingen jag kommer se så mycket av som Obama den kommande tiden ;) Kollar nu på entimmes-presskonferensen för andra gången. Den mannen är ett riktigt geni.

Igår kväll lyckades jag få reda på att Honey's farmor är ett riktigt fint marsvin som fanns hos uppfödningen Ömse kommer ifrån. Hon dog tyvärr för ett kort tag sen, men det var roligt att veta att det finns bra individer bakom :)

Anyways, Snöboll, Bison och Pewter är anmälda till utställningen i Sorunda 9 maj i alla fall. Lite trist att inte ha något att ställa i rasklass, men pet är inte helt fel heller :) Ett av kommande projekt är att Bison ska bli GuldPet, han har ju redan ett silverkort och behöver två till.

Well nu ska jag fortsätta glo på Obama här på balkongen!

Imorgon öppnar ÖoB!!! =D=D=D (Bonnig? Jag?)


Trött (på pm:et...)

Nu är vi "klara" med pm:et för tredje gången. Får vi börja med uppsatsen nu?

Hobbe har varit här i helgen som jag kanske har nämnt, men nu har han åkt hem :( Åh, vad tråkigt det är... saknar honom så. Längtar tills jag kan skaffa egen hund, hoppas den blir lika mysig som Ludde och Hobbe :)

Igår var det fest hos Nina, vi åt massa god mat och talade om en massa roliga (läs pinsamma) minnen som vanligt :) Man glömmer så lätt.

Nej, nu blir det några vindruvor och sen sängen!

Lovely

Idag är en bättre dag än vad det var i förrgår. Solen skiner, inte jättevarmt men absolut godkänt. Började dagen med en långpromenad strax efter 8 med Hobbe, himla mysigt. Och nu sitter jag på balkongen och ska plugga lite är det tänkt. Balkongen är helt underbar! Vi har fixat i ordning den nu :)

Vid 12-13 någon gång så ska jag ut på landet till Clara med Hobbe, så att han och Nellie får leka. Det var ju jättebra att vi blev utbjudna dit så att han får trötta ut sig. Skjutsade Clara ut dit igår eftersom jag skulle köpa hö, och gissa om vi båda smälte när vi gick för att kolla på kattungarna som var 4 dagar gamla =D

Och vid 19 bär det iväg på Ninas party :) yaaay :)

Japp, plugg var det ja.

...

I'm having a very bad day

Äntligen!

Nu är burskåpet i helt klart! :) Läcker ingenting längre, woooohoooo! Det bästa är att Eric också tycker det blev skitbra.

Idag har jag städat alla burar igen, så nu är ett ryggskott på intågande. Hoppas det bara är en liten varning så jag kan slippa ha sådär ont igen. Räcker med att jag har någon slags inflamation (?) i foten. Känns som att det alltid är något med mig, men jag har inte tid att sitta still heller så jag överlever nog ;)

Tänkte försöka lägga mig nu vid halv tolv ungefär så att jag förhoppningsvis kommer upp vid 8 imorgon... Har görmycket att göra till uppsats-pm:et som bara får rest på rest (kan vi få börja med uppsatsen nån gång???), dessutom jordens disk tack vare mitt morotskakebakande, och på eftermiddagen har jag telefontid med veterinären samt antagligen Tina på besök. Dessutom måste ju Days och lunch klämmas in också... Suck... Åtminstone så brukar jag kombinera lunch och frukost och äta under Days vid 10.30, så där sparar jag ju in lite tid. So much to do, so little time. Så är det alltid, med allt tyvärr.

Hobbe var här på eftermiddagen, men han tyckte att jag var tråkig när jag bara byggde på buren. Tog en ganska kort promenad och hälsade samtidigt på i 12:an där Hobbe inte heller tyckte det var något roligt eftersom man bara skulle rycka fästingar på honom. Får nog kompensera dagens tristess till helgen när han kommer hit :)

Godnatt!

Grattis i efterskott Nina! :)

Jag missade ju tyvärr att gratta på själva födelsedagen *skäms*, det var sådär typiskt när man går och tänker några dagar innan att man inte ska glömma bort. Dessutom planerade jag ju in födelsedagsfesten och allt i almanackan men ändå glömde jag! Så sorry, men jag hoppas att du hade en bra dag ändå Ninis :)

En dag av pluggande ska det bli igen, har inte riktigt kommit igång än. Men jag ska, I promise :) Men jag ska även baka en morotskaka. Ska ge bort lite, och imorgon tror jag bestämt att jag får marsvinsbesök (med det menar jag alltså människor som också ägnar sig åt denna hobby, inte att marsvin kommer på besök ;)), då är det bra att ha fika. Ska alltså inte in till Örebro imorgon, men det är mest också för att jag väntar samtal från veterinären i Örebro. Hon skulle ringa någon gång imorgon så jag måste vara vid telefonen. Satt i telefonkö i en halvtimme idag bara för att få veta att veterinären ringer mig imorgon. Det gör i och för sig inget, det är ju absolut inte akut.

Jäklar nu måste jag gå, vi ska åka till Beijers Bygg och köpa lister till burskåpet i hallen.

Over and out.



Födelsedagsbarnet som firas på lördag ;)

Sommarkänslor

Man får ju verkligen sommarkänsla när det är så här varmt ute, folk grillar, humlor och fjärilar flyger omkring, mata ankor :) I like. Hoppas det håller i sig. Ser faktiskt fram emot Putte i parken också, måste ju gå i år... Det var ju massa intressanta band!

Gårdagens grabbar är här idag igen... Medan jag försöker plugga, går ju sådär, dessutom är tv:n på :) Men imorgon ska jag plugga med Anna och då går det väl förhoppningsvis bättre!   

Förresten så kommer jag antagligen ha lite ledigt innan jag börjar jobba i sommar! =D Brukar ju alltid köra på direkt, men kan ju vara skönt att bara ta det lugnt också en stund.

Till helgen har visst Nina fest, skoj :) Och Hobbe ska dessutom vara hos oss från fredag till söndag. I'm in a good mood :)


Nos mot nos :) Haha

Påskdag

Även idag var det lovely väder :) Jag älskar det. Började dagen med att städa burar, skönt att få det avklarat. Åt påskmat hos mamma, sedan gick vi ut på en promenad och stannade på kaffe hos morbror Anders med familj.

Eftersom jag inte har ätit påskgodis under påsk (bara innan ;)) så vart jag ju tvungen att åka och köpa liiiite idag. Tyvärr fanns inga såna där goda chokladägg kvar :( Och bara Light Must! Så must blev det inte i alla fall...

Nu är det fullt hus här eftersom Tim, Niklas och B är här. Men vid nio blir det i alla fall film med Eric, Guldkompassen :) Den är jättebra, har sett den förut men kommer inte ihåg så mycket.

Meningslöst inlägg men har inget att göra =)


Vårdag

Idag är det soligt än så länge :)

Ska försöka plugga en stund, sedan så ska jag åka ut till stugan och klippa Eric och vara social eftersom Magnus hälsar på :) ska försöka komma ihåg att ta med kameran också! Kim, du måste komma hem snart, jag har inte hittat min laddare än (!!), men tänk vad batteriet räcker länge ändå =D

Igår kväll tittade jag på Grannfejden och bestämde mig för att jag någon gång ska flytta ut på landet och skaffa en minigris! :) Fan vad coolt egentligen. Sedan spånade jag vidare på det där och informerade Eric om att vi även ska ha getter och att det vore kul med några lamadjur också som kan hjälpa till och vakta dem. Som argument hade jag också att jag kan göra garn av lamaullen och sticka vantar. Stackars Eric som måste lyssna på allt :)

I övrigt så ligger min sockernivå på topp, jag vill inte prata om eller ens tänka på allt påskgodis som har åkt ner... Ohälsosamt mycket är det i alla fall, och det har inte ens varit påskafton än ;)

På marsvinsfronten så har i alla fall Honey blivit parad, återstår att se om det tog. Ängla har vad jag vet varken brunstat eller blivit parad än. Lyfter upp och kollar flera gånger om dagen för att kunna räkna ut när kullarna kommer så att jag kan vara beredd. Så om 10 veckor kanske det blir bebbar här :) Vore ju görbra om Ängla kunde snabba på också, för jag har semester när de föds i så fall, annars kommer jag ju jobba hela dagarna vilket inte skulle kännas riktigt lika bra. Man vill ju gärna finnas till hands.

Tillbaka till pluggandet...

Inneboende stockholmare ;)

Nu har mina goda nyheter äntligen blivit av. Igår var jag iväg till Vretstorp och hämtade hem SV-08 Sch Idefix Ömse, som är en jättefin texelhane. Jag har fått låna honom av Idefix uppfödning i Stockholmsområdet, och förhoppningsvis vill han snart para mina honor här hemma. Jag hoppas på att få texelbebisar eller texelbärande alpaca! Så han ska nog bo här i alla fall tills framåt sommaren, det är inte bestämt riktigt än när han ska åka tillbaka hem. Jag är helt förtrollad av hur fin han är. Tänk om det kan födas såna fina marsvin här också så småningom? :) Hoppas hoppas hoppas.





Nu blev det bilder i all hast! Får ta bättre vid senare tillfälle.

Inte riktigt som planerat

Idag skulle vi ha haft fest här hemma, och därefter releasefest på wickan. Men tidigt imorse visade det sig att Eric antagligen har fått vinterkräksjukan=ställa in såklart. Trist att han blev sjuk när det var så fint ute... Tog med brorsan och åkte till Granngården och köpte spån. Sedan fick jag ett ryck och blev "tvungen" att åka och köpa Ben and Jerrys Phish Food ;) Var så rastlös när det inte fanns något att göra... så jag städade lägenheten i två timmar och planterade lite hoyasticklingar i vinglas. Mammas hoyor blommar jättefint nu, så jag är jätteavundsjuk. Imorgon bär det av till Vretstorp en sväng... sedan får ni höra mina bra nyheter som jag har nämnt några gånger :) Som faktiskt gick igenom! Yaay :)
Bla bla bla, utan sammanhang. Just ja, har sett I am Legend ikväll också, med Will Smith. Anna Obamasmiths dröm ;)

Håll tummarna för att inte jag också blir sjuk!! Erics föräldrar var riktigt dåliga i x antal dagar så Eric har väl smittats av dom :(


Jättefin konsert :)

Linneas konsert var jättebra. Snacka om att vara helt sjukt duktig på allt! Sång, flöjt, piano... Hon sjöng bland annat den där Britney Spears-låten som var populär sommaren 04 om jag minns rätt, lyssnade mycket på den då... "every time I try to fly I fall without my wings". Det var ju inte den bästa sommaren jag varit med om direkt, så jag kunde verkligen leva mig in när hon sjöng, men så sjöng hon ju med sådan känsla också så man blev helt trollbunden. Känns ju lite trist att man själv inte har någon talang. Sjukt bra projektarbete i alla fall, det måste bli MVG på det ;)

I övrigt så sitter jag här och skriver om presidential press conferences. Har varit smart och öppnat fönster i alla rum samt dragit ner persiennerna i vardagsrummet. Imorse var det nämligen 24 grader (!!!!) i lägenheten när jag vaknade av huvudvärken. Det steker på när man bara har söderfönster (?).

Well, godnatt


Busy day

Igår kväll blev äntligen nya burskåpet klart! 4 st plan på 156x54 cm, men än så länge är bara två plan iordninggjorda, behöver inte fler för tillfället. Grisarna blev glada såklart, Honey och Ängla fick flytta till en våning och Putte och Diabella till en annan. Nu är det mycket spring i de små benen kan jag lova. Diabella har gått upp 50 gram sedan hon kom hit för inte ens en vecka sedan, så kanske hade jag rätt i att hon blev parad redan första kvällen. Återstår att se.

Nu är jag plugg och enbart plugg som gäller fram till 18.00, då åker vi iväg till Konsthallen och ser Linneas projektredovisning. Har lovat att ta lite kort också :)

Grattis till Niklas som har tagit körkort idag! :)

RSS 2.0