Första "lediga" dagen denna veckan.

Japp, i måndags och tisdags var det Örebro som gällde. Onsdag och torsdag var jag working woman =) Igår kväll hjälpte jag min tankspridde bror att packa till Ayia Napa. Han är nog på väg till Arlanda nu.

Usch i tisdags när jag kom hem från Örebro fick jag veta Erics morfar hade dött :( Han var verkligen en färgstark man med starka åsikter, lite av en legend här i stan kan jag tänka mig :) Första gången jag träffade honom var för nästan 5 år sedan på hans 80-årskalas och det första han sa var "välkommen in i familjen!", och varje år på våren så hade han alltid en föreläsning om att det är jätteviktigt att ha solglasögon på sig, "annars får man starr". Väldigt ledsamt.

Imorgon är det klart!

Imorgon fixar vi till det allra sista på uppsatsen och skriver sen ut den! Äntligen!!!! Så skönt när detta är över =D Imorgon kväll har jag alltså ingenting jag måste göra, eftersom vi inte har fått de andras uppsatser än=kan inte börja förbereda inför opponeringen. Helt galet.

Meningslöst inlägg, men jag måste få klaga lite emellanåt. Är så trööööööööööööööööööööööööööööööööött.

Slutspurt

Ska bli så skönt när allt med c-uppsatsen är klart! För några dagar sedan så fick vi veta att de kanske skulle sära på Anna och mig på opponeringen och att vi eventuellt skulle få opponera på magisteruppsatser! Men efter att Anna skickade ett bestämt mail till en professor (sammanfattat att om de tänkte göra så mot oss så kunde vi inte garantera ett bra resultat på vår egen uppsats eftersom det bara bygger på vår oro) så fick vi ett svar tillbaka att det antagligen fanns tillräckligt med andra som kunde tänka sig göra detta. Varsågoda säger jag!

Det är fan tillräckligt som det är.

Dags att blogga igen

En liten sammanfattning över de senaste dagarna.

Lördag och Söndag var mamma och jag i Stockholm, sov på hotell mitt i stan :) Lördag gick vi på stan, var på ett torg där de sålde STORA blombuketter för 50 spänn! Såna där som de sätter ihop själva på blomsteraffärer, i stil med 300-kronorsklassen här hemma gissade vi på. Men vi kunde ju såklart inte köpa några blommor, så lite sur blev vi allt ;) På kvällen var vi först på Nordic Sea Hotel och drack en drink och kollade på isbaren, sedan gick vi till restaurang Tiramisu där vi åt pasta och drack vin. Köpte lite godis efteråt och hade lite jordgubbar, och satt på mitt rum och kollade på röstningen på Eurovision. Min stora favorit vann! Hur bra som helst, snacka om att jag snart har lyssnat sönder låten :P På söndagen åt vi jättegod frukost, sedan bar det av till Skansen där vi bland annat fick se små björnungar som diade på sin mamma! Så sött! Jag var ju helt fascinerad som vanligt när det är djur inblandade. Därefter bar det av till Gröna Lund, där vi spelade bort x antal 100 på chokladhjul, inte fan vinner vi någonsin nåt heller ;) Men vi är vana, så inte blir vi ledsna för det. Åt mat nere vid vattnet, var ju hur fint väder som helst! Var lite bekymrad över att vi inte hade sett en enda kändis på hela helgen, men lagom till vi var på väg därifrån så fick jag syn på Josef Fares :) Det hör liksom till när man besöker huvudstaden ;) På tåget hem så hade vi äran att ha en svart storpudel som medresenär, vilket ju var ett bra avslut på helgen!

Nästa tisdag ska uppsatsen lämnas in, och idag var väl första dagen som vi kunde vara nöjda med produktiviteten tror jag. Började med 13 sidor som hade sträckt sig till 47 vid dagens slut. Inte med en massa skit, utan med sånt vi inte hade fått nedskrivet ännu. Så nu kan man väl ändå säga att det inte är helt omöjligt att hinna klart :)

Just ja, marsvinen levde och mådde bra efter att ha blivit lämnade i Erics händer hela helgen ;) Mina bebisar <3

Bilder kommer en annan dag.

Packat och klart

Nu är allting fixat inför morgondagen. Burarna städade, väskan packad, elektroniken laddas, marsvinsmat till helgen inhandlat, blommorna vattnade. Kontrollfreak? Anmälan till Valbo-utställningen ivägskickad i tid... Nu är det bara deklarationen kvar innan vi åker... Fick förlängt eftersom jag inte fick några papper.

Anyways, var ute i stugan förut (lite för länge) och umgicks med valpen, helt übersöt och jättekaxig :) Han är väldigt självständig vilket ju såklart är jättebra.


Hobbe undrar på avstånd vad det är vi har släpat hem... ;)


Jag är söööööööööööt :)


Blivande vaktis :)


Såhär avundsjuk kan man bli när Hobbe får mat och man redan har ätit två portioner


Och såhär trött var man när Maria åkte hem ;)


Douglas <3

Go Norway! =D

Här är min favorit än så länge i Eurovision! Söt är han också ;)

Jag är trött...

Snark... Ägnat dagen åt att sitta inne och plugga. Trött i huvudet. Men imorgon kommer Hobbe hit så då kommer jag ju i alla fall ut på promenad. Vi ska gå och plocka gräs till grisarna bland annat. Han ska vara med mig eftersom Dennis och Christina ska åka till Glanshammar och hämta Douglas. Så imorgon kväll kommer det nog en bild på honom här i bloggen. Hobbe är nykastrerad också så det ska bli intressant att se om han är sig lik, hoppas det.

Har väl egentligen inget annat roligt att skriva (som vanligt). Min besatthet när det gäller serier har nu gått över till That '70s Show (jag är lite senare än alla andra...), det går ju två avsnitt varje dag. Jag garvar högt hela tiden alltså, SÅ kul :)

Ska bli skönt att komma iväg i helgen och slippa tänka på uppsatsen, over to you Anna ;) Men hur ska jag klara mig utan dator? :P Självklart kollade jag att det fanns Wi-Fi på hotellet, vilket innebär att man åtminstone kan kolla mailen på iPoden;)


Gräsplockare

Lite roligt hur "skadad" man blir av marsvinen, kommer hela tiden på mig själv med att tänka "oj, det där gräset ser fint ut", "MASKROSBLAAAAAAAAAD!!!", "undrar om man kan ta lite björklöv här...?" osv osv så fort jag är ute, vart man än är. Alla vi fantaster lider av denna sjuka ;) Är ute i princip varje dag nu med min papperskasse och plockar gräs överallt, folk måste ju tro man är knäpp. Men det går lätt åt en full påse per dag, fast bättre mat kan de ju knappast få. Så vad gör man inte? :)

Tycker det kan bli fint väder igen nu, var ju så härligt när jag satt ute på balkongen och pluggade varje dag. Allting känns mycket lättare med lite sol...

Till helgen blir det Stockholm, och jag lämnar lite motvilligt över ansvaret för marsvinen till min käre sambo, men det ska han väl kunna klara av tycker man :) Får ringa med jämna mellanrum och påminna om när det är matdags. Ska bli kul att komma iväg lite i alla fall!

Jag och min pärla


Dagen efter utställning

Det var en mycket trevlig utställning i Sorunda. Det gick ju inte sådär jättebra för vår del, men man kan ju inte alltid vinna ;) Konkurrensen var ju stenhård, som den ofta är, och resultatet blev:
Bison 87 p, 7/7
Snöboll 88 p, 6/7
Pewter 90 p, 5/7

Pewters poäng är jag nöjd med, men Bison och Snöboll fick lite sämre för jag hade visst slarvat en del... En tova som jag hade missat (??) och så var det öronen. Satt hela fredagen med olja och tvättade ur inuti ytterörat, men slarvade en del med själva "öronlappen". Och lockisarna blir ju som de blir också... Men då vet man det till nästa gång. Bison har ju dessutom nossvamp så det drogs det 1 p på också, men det var ju väntat och ingen större överraskning.

Det är alltid roligare såklart när det går riktigt bra, men jag blir inte ledsen heller när det går sämre. Det betyder ju inte att ens djur är dåligt på något sätt utan att just denna gång så var de andra bättre (i pet) eller så är djuret kanske inte så rastypiskt som man tror. Ingen big deal. Vet att vissa tar "nederlag" väldigt personligt, vilket jag inte riktigt förstår. Vi är glada ändå :)


Hello there

Usch vad jag är trött... Har fixat med Bisons, Pewters och Snöbolls tassar, tro mig det är inte lite jobb. Speciellt inte när vissa inte vill samarbeta. Detta innebär alltså fila trampdynorna mjuka, klippa och fila klor. Fasar inför baden imorgon... Bison och Snöboll är monster att bada, ALLT är blött efteråt. Hoppas jag vaknar med bra humör ;) Sista veckan med medicin är det också, men det har gått jättebra för det mesta för de tuttar så snällt på sprutan, inget tvång här inte.

Honey har gått upp 120 gram sedan hon sattes ihop med Ömse, och jag tycker mig känna små bebbar i magen. Det är rimligt eftersom hon blev parad för 4 veckor sedan och har inte brunstat sen dess vad jag har kunnat se. Ängla är det lite segare med, där vet jag inte riktigt hur det ligger till, inga bebbar känns iaf.

Jag har i övrigt kommit in i en period då jag gör mig illa hela tiden. Häromdagen satt jag på en kontorsstol och vägde tydligen bakåt, ramlade baklänges och slog i låret så in i h*lvete. Vilket resulterade i jordens blåmärke ca 1 dm långt. Idag bakade jag en sockerkaka och brände en stor del av tummen på gallret i ugnen, fick sitta med tummen i isvatten i 30 min efteråt innan det ens gick att fundera över att gå vidare i livet. Bara för att ett par saker... Men men, sånt är livet ibland ;)

Utställning i helgen

På lördag blir det utställning i Sorunda. Jag anmälde 3 pettar så det blir mycket arbete nu innan helgen... Eventuellt tar jag bara med 2. Imorgon ska jag fila alla tassar och tvätta alla öron, och så får det bli badning och klippning på fredag. Fast på fredag ska vi hälsa på valpen igen, så får se om jag kanske måste fixa ännu mer med marsvinen imorgon. Denna gång ska jag ta kort på vovven, glömde ju det senast, var för upptagen med att sitta och mysa med Douglas (som han ska heta).

Ska åka och handla snart, ska baka Leilas kärleksmums idag. Har inte blivit mycket bakning nu på länge, det kliar i fingrarna ;) Ska göra eget potatismos också, mot Erics vilja, men det skiter jag i =D

Green Day!

Har suttit i kö på ticnet i nästan en timme, och har nu äntligen fått köpa biljetter! 11 oktober blir det alltså Green Day i Globen!! Yaaaaaay =D


Seg söndag

Vaknade sent och har antagligen stört min dygnsrytm ganska rejält nu. Well well.

Tänkte sammanfatta helgen lite :) I fredags spenderade jag typ 7  timmar hos Tina. Kollade på alla små bebisar som har fötts den senaste tiden, och hjälpte till att stödmata och massera magarna på två stycken som inte hade kommit igång riktigt med ätandet och bajseriet ;) Hoppas det går bra med dem. Assisterade också vid fårklippning, vilket har resulterat i en REJÄL bonnbränna på höger arm. Ny trend? På kvällen träffade jag Kimpa första gången sedan hon kom hem från London, vi satt hemma hos Viktor och drack lite alkoholhaltigt (med seriös betoning på lite), åt dumle och kollade på bilder från London :) Därefter blev det Wickan och Sahara Hotnights.

Igår var det marknad i stan, inhandlade honung med limesmak, marknadsgodis och en jättemysig kudde! Killarna hade lan här hemma, och jag var på Kims födelsedagsfest. Där bjöds det på massa gott: kladdkaka med grädde, brownies, jordgubbar, drömmar, och nånting med citronsmak som jag inte kommer ihåg vad det hette :S Mums! Drack dock bara pepsi hela kvällen eftersom jag hade feberkänningar och huvudvärk, som jag inte ville förstärka... Men trevligt var det ändå :)

Idag händer inte så mycket. Känner mig fortfarande risig. Måste plugga till tentan på tisdag, och försöka komma igång lite med uppsatsen. Kanske blir det till att åka ut i stugan och äta, och så måste vi handla också.

Dags att sätta igång med andra ord.

RSS 2.0