26 februari

För ett år sedan dog Ludde. Ett helt år sedan den värsta dagen i mitt liv. På ett sätt känns det som att det är längesen, men ändå känns det ju som att han var hos oss igår. Saknar dig luddtuss <3

Hobbe har varit här idag och har hållit mig sällskap, Eric och jag var ute på en långpromenad med honom. Snacka om att det är illa med konditionen när man är helt slut efter drygt en timmes promenad ;) Dock i uppförsbacke och ett tjockt lager snö i princip hela vägen men det går inte att skylla på heller. Försökte förklara för Eric hur bra det skulle vara med en egen hund för att då MÅSTE man ju gå ut och gå i flera timmar varje dag, han tyckte dock inte detta var en lika bra idé som jag. Det är tydligen "när du också har jobb"-regeln som gäller i det här huset, men det är lugnt, jag har ju Hobbe till låns ibland :) Jag hade allt tänkt ha jobb först såklart innan jag skaffar hund, vore ju ganska oansvarigt att inte kunna betala för exempelvis veterinärkostnader (vilket det alltid blir) osv. Bla bla bla, nu ska jag inte spinna vidare på det.

På tal om annat, ikväll tog jag tyvärr det tråkiga beslutet att klippa ner Pewter, så nu kan han inte ställas i ras längre. Men det funkar ju inte om de inte accepterar rullarna.

På lördag är det utställning i Linköping. Ängla ska ställas i ras, har dock ej så stora förhoppningar...men värt att ge det en sista chans. Frodo ska ställas i klippt långhår, han är stilig som alltid så honom blir det inga problem med. Bison ska ställas i pet, där spelar pälsen ingen roll så ingen fara där. Imorgon ska han badas, tvätta öronen, fila tassar+klor. Snöboll är anmäld till klippt men får nog tyvärr stanna hemma (meddelande till mamma: Han har klippt sig själv igen!)

Jag har mycket roligt på gång på den här fronten ska ni veta. En riktigt bra grej om det går igenom, vilket jag hoppas starkt på. To be continued.


Gossip Girl

Idag har jag tagit mig tid till att börja plöja igenom Gossip Girl säsong 1. Såg typ 4 avsnitt för lääääänge sedan och har inte fortsatt förrän nu så jag fick kolla om allting. Alltså denna serie är ju, likt Desperate Housewives, i världsklass.

Ska se till att komma ikapp på DH också, ligger många avsnitt efter. Har varit mycket annat att pyssla med på sistone så jag har inte haft tid för serier, men ärligt talat så finns det ju knappt något bättre än att upptäcka en ny bra serie som man bara kan plöja nonstop rakt igenom. I like.

Grattis Snöboll 1 år :)

Igår fyllde Snöboll 1 år, vilket jag glömde skriva om igår.
Grattis min lilla prinsess-kille :)



Kronprinsessan Victoria får sin Daniel till slut

Idag blev alltså Victoria och Daniel officiellt förlovade, självklart satt jag bänkad framför presskonferensen på TV kl 17.00. Tycker de passar varandra riktigt bra, Daniel verkade ju inte ha blivit alltför mediatränad utan backades upp av Victoria några gånger, men tyckte ändå det var bra för han kändes väldigt genuin samtidigt. Victoria är dock en naturbegåvning under framträdanden, väldigt naturlig i sitt tal och elegant.

Nu kommer diskussionerna för/emot monarki att blomstra! Själv är jag starkt för monarki. Dels tror jag det är bra för turism i Sverige och dessutom är kungafamiljen en bra representant internationellt. Jag är också övertygad om att monarkin väger tungt för att bevara en viss samhällsgemenskap, en svensk identitet om man så vill. Kungafamiljen är helt klart ett svenskt varumärke. Jag kan bara inte se Sverige med president och euro som valuta...


Det var en kort beskrivning av mina tankar...

Åsikter? För eller emot monarki?




Äntligen klar!!

Eller klar och klar vet jag inte... Hemtentan är inskickad i alla fall ;) Man lär sig fan aldrig utan man sitter ALLTID dagen innan med panik. Skärpning... Trodde jag skulle få sitta hela natten, men det var ju inte illa pinkat med halv ett, var så avundsjuk förut när Eric fick gå och lägga sig. Nu får jag också! :) Imorgon blir det enbart slappardag, är sjuk också så jag hoppas det blir bättre.

Nu är det mindre än en vecka kvar tills Kimpa åker till London, jag skulle ha varit nervös men det är hon nog också :) Vi kan väl försöka ta en fika någon dag innan?

Har spelat bingo ikväll med mamma och Johan också, man vinner ju fan aldrig något, sitter alltid med fyra i rad på någon svindyr bil men tydligen så kan det aldrig bli min tur. Jag skulle faktiskt inte säga nej till en miljon heller. Kan inte jag som är behövande få vinna den? =D

Och hur underbart är det inte att gå och lägga sig och sova i nytvättade sängkläder? Eller är det bara jag som har dessa små lyckopiller? ;) Blev på så bra humör nu när jag vet att jag inte har någonting att göra imorgon!

Godnatt

På begäran...

så kommer här lite bilder på det jag bakade till födelsedagsfikat :)



Chokladbollar och kolasnittar


Morotskaka med lime i frostingen


Mammas traditionella bullar med aprikospuré i mitten :)

Tog inga bättre bilder än så

Min födelsedag :)

Åh vilken bra födelsedag :) Började lite segt eftersom jag var ensam fram till halv tre, men sen blev det roligare. Vid 18 kom min familj och familjen Andersson på kalas, så jag äntligen fick bjuda på allt jag bakat, tror de flesta rullade hem.

Av Anderssonarna fick jag en:

Har önskat mig en sån länge! =D

Av min familj fick jag:
Nya Hugo Boss parfymen
En jättestor hoya (me like!) med hög kruka
Kökshandduk och grytlappar av Johan
Pengar och tulpanbukett av mormor och morfar

Orkideé av Hobbe (duktig hund)


Ikväll ringde även min dagpappa (som jag hade när jag var liten såklart) för att gratta och det var överraskande :)

Jättebra dag, imorgon blir det mer kalas ;)

Natt

Tror jag ska sova nu. Har pluggat på riktigt bra idag. Examinationsuppgiften består i att göra en samtalsanalys av valfri talk show (live), och jag har valt ett avsnitt av Montel Williams Show som handlar om asexualitet. Tror det var ett riktigt bra val. Nu känns det som att det finns hopp om att slippa stark pluggångest om några dagar :) I övrigt så är det officiellt min födelsedag nu, men jag har inte riktigt ställt in mig än, det är ju inte på riktigt förrän man vaknar. Eric har något lurt på gång... Undrar vad han har köpt? Det är extra roligt med såna här dagar när man inte har önskat sig något speciellt :) Bäst med överraskningar.

Tog inga kort på bakverken idag, får bli imorgon istället. Men måste säga att jag är jävligt stolt över min morotskaka, skit samma att det är Leilas recept liksom ;)

The day before...

...My birthday! :)

Är det inte underbart att ha en bra anledning till att få baka en massa? ;) Ska försöka komma ihåg att ta bilder sen.

Och tro det eller ej så har jag kommit igång på allvar med min examinationsuppgift! Siktar på att få så mycket som möjligt klart idag. Vill inte sitta med det på min födelsedag. Och på lördag har ju jag och Clara kalas ;)


Födelsedagar

Blev inget grattisinlägg till Clara igår av naturlig anledning eftersom jag var i Stockholm hela dagen, självklart kom jag dock ihåg att skicka ett grattis-sms :) Men tycker det passar sig att lägga upp en bild på min gode vän, och numera 21-åring:


Enda bilden jag kunde hitta på den här datorn ;) En tjej i sina bästa år , men mycket äldre än mig ^^ Kort från klassfesten i 3:an



Idag har jag även varit iväg och firat min morfar som idag fyller 90 år :)

Stockholmstrippen

Fem i sju igår morse gick bussen till Stockholm. Ca tre och en halv timme senare anlände vi till T-centralen. Hade inte riktigt bestämt något med Joel (min brevvän från Portugal) om vilken tid eller vart vi skulle träffas, så Nina och jag började vandra runt på centralen. Efter tolv tänkte vi att vi kan ju inte gå där hela dagen, så då bar det av till Åhléns. Efter ett någon gång satt vi där och fikade, och då får jag ett sms från Joel att de är i gamla stan och att vi kan mötas vid slottet om en stund. Så Nina och jag tog oss till slut fram till slottet, och hamnade typ mitt i ett högvaktsbyte. Hade ögonen öppna efter någon med lite udda stil, och efter en stund så fick vi syn på en kille med röda skor och lila byxor efter mycket om och men. Detta var alltså Joel, och med sig hade han sin kompis Victor som också var från Portugal.

Vi började med att gå till stadskyrkan eftersom de ville det (och jag är ju rätt person att fråga, eller inte, vi hittade till slut dit iaf). Det var ju något nytt för en själv också ;) Vi fikade på ett mysigt litet café i gamla stan, tyvärr dålig chai latte och cheesecake (80 kr!!), men hade en jättetrevlig pratstund. Strosade runt lite på stan, till diverse små butiker (de skulle ju såklart ha svenska souvenirer och då allra helst med älgar). Gick också runt i affärer på Drottninggatan.

Vi gjorde inte något speciellt direkt, utan ägnade oss mest åt att prata. Tyckte de var så himla annorlunda jämfört med en del svenska killar. Ögonkontakt och ställde frågor och lyssnade verkligen på det man sa. Det var mycket lätt att bryta isen och sedan var det inte som att vi precis hade träffats. Det var mycket humor :)

Det var hur kul som helst att äntligen få träffa just Joel (hans kompis Victor också såklart), eftersom vi har haft regelbunden kontakt sedan vi var 14 år, så nu var det ju god tid att ses.

Dagens iakttagelse kom från Joel som tyckte att "all swedes look so trendy". Han är för övrigt jätteduktig på språk, och har lärt sig väldigt mycket svenska på kort tid. Men det blev ju såklart engelska ändå mestadels.


Nina och jag på bussen dit ;)


Joel och Victor i stadskyrkan


Nina på caféet i gamla stan


Bara Victor som var beredd på kortet :)

Tog tyvärr inte så mycket mer bilder än så, får se om det blir fler när jag har fått från de andra.

Ganska nyss hemkommen!

Från Stockholm. Oj vilken rolig dag det har varit! :)  Verkligen jätteroligt att träffa både Joel och hans kompis Victor. Blev inte alls så pinsamt som jag trodde, bara lite ;) Nu är jag för trött för att berätta mer samt lägga upp bilder, så jag gör det imorgon istället.

Godnatt


Grattis Ludde <3

Idag skulle min älskade Ludde ha fyllt 16 år, snart har han varit borta i 1 år men det är fortfarande lika tomt <3



Miss you

Ny vecka

Var duktig och gick upp tidigt idag, halv sju, eftersom Tina skulle komma vid nio och hämta Honeysuckles unge. Nu visade det sig att hon inte kunde komma idag dock. Acacia sitter ju här i en liten hamsterbur, så jag får ta och gå tillbaka med henne till sin mamma. Fan vad man fäster sig alltså...

Well well, städat blev det ju på köpet så det gör väl i och för sig inget. Kanske kan använda tiden till att plugga istället. Imorgon bär det ju av till Stockholm, nervöst värre. Tur att Nina ska med i alla fall, hon är under hot så hon får inte ändra sig heller ;) Skämt åsido,

Idag blir det Days igen, tack och lov. Johan skulle ha opererat sig idag men tydligen blev det inställt när de var på väg till Örebro, roligt liksom. Men det är väl inte helt ovanligt.

Hoppas att ni inte har glömt att jag fyller år på fredag :) Hehehehe


Vinterdag


Bild tagen från bryggan vid stugan


Från bryggan


Från bryggan


Utanför stugan


Ute på isen vid Lunedscampingen


Hobbe på isen


Leker i snön på isen


Jag, ovilligt ute på isen ;)

Happy Valentine's Day <3

Hoppas alla har haft en mysig dag :)

Äntligen helg

Fredag kväll, Let's Dance på agendan som vanligt :) Morgan är såklart min favorit. Nära följd av Magnus. Och Carl-Jan ;)

Jag var iväg och solade ikväll också, nytt solarium och jag tror tyvärr jag har bränt mig lite i ansiktet, får se imorgon när det röda har lagt sig (förhoppningsvis).

Imorgon är det Valentine's Day, tycker det är tråkigt när man tycker att det är en överskattad dag ("man behöver väl inte en speciell dag för att visa uppskattning", "man behöver inte ge varandra presenter" osv). Let's face it, man visar inte alla konkret uppskattning varje dag och varför inte lyxa till det lite med en sådan här speciell dag? Idag fick jag t.ex ett pocketogram på posten av mamma, det hade jag ju inte fått om det inte var alla hjärtans dag och jag blev ju jätteglad. Och tjena att man inte kan visa kärlek med presenter, det är klart man kan. Jag skulle ju inte köpa presenter till någon jag inte tycker om? Och har man inte speciella dagar då detta är "förväntat", då skulle man ju kanske aldrig köpa en present till någon? Tycker det är jättemysigt med dessa årets dagar som blir lite utöver det vanliga (jul, födelsedagar, alla hjärtans dag osv), tycker det är jätteroligt att göra någon glad med en speciell uttänkt present. Nej, jag tror Valentine's Day drar sitt strå till stacken i kampen om att inte ta en speciell person för givet.

En present behöver inte vara dyr, ej heller köpt i en affär. Det behöver inte vara en sak. De bästa presenterna är sådana som man har tänkt ut själv, något som man har lagt lite tid på, något som får en speciell mening.

Nu ska jag sluta fredagsfilosofera, för nu börjar Let's dance snart igen. Hoppas alla får en fin Valentine's Day <3

Ingen återvändo

Nu är bussbiljetterna bokade. På tisdag beger Nina och jag oss iväg till Stockholm.

Vi ska träffa vår gemensamme "brevvän" från Portugal plus några andra. Låter töntigt att säga brevvän, men det började i alla fall som det när jag var 14 år gammal. Några år senare blev han Ninas brevvän också. Nu är det väl mer "msn-vän" kan man väl säga ;) Fy fan, det är ju skitnervöst. Vad ska man säga? Vad ska vi göra? Kanske borde ta en uppdaterad bild och skicka så de inte förväntar sig någon slags Victoria Silvstedt-svenska ;) Haha, vilka bekymmer jag har =D Sitter och funderar på saker som inte har någon betydelse, och det kommer säkert bli jättekul men just nu känner jag bara för att gå och gräva ner mig nånstans. Måste skaffa bättre självförtroende :)

Nina och jag pratade om att ingå en pakt som går ut på att inte prata om alla pinsamheter som händer under denna dag, alla fel man råkar säga på engelska osv. Men jag tror nästa gemensamma fest med diverse alkoholhaltiga drycker kommer ändra på det ;) För utomstående kanske det låter fjantigt att haka upp sig på sådant, men jag vet hur vi fungerar i detta lilla vikingagäng som Phuong kallar oss. Vissa saker får man höra för evigt :)

Så det enda som kan stoppa denna lilla tripp nu är om deras flyg blir inställt.

Städdag

Idag har jag varit duktig igen och städat alla burar, diskat ett berg och dammsugit. Imorgon ska jag nog tvätta... Har hunnit med att bada Frodo också inför Linköping. Tar Snöboll och Ängla imorgon.

Vet ej förresten om det är någon idé att visa Ängla i ras, hon börjar bli ganska sliten i pälsen nu, och då främst i benan. Fan att jag inte flyttade den en aning åt sidan när jag rullade, det är lätt att vara efterklok. Grämer mig än över att vi inte kom iväg till Kista, då hade jag kanske suttit här med en champion nu :'( Men men, det viktigaste är ju att JAG vet att hon är jättevacker, och ännu viktigare att hon är ett mycket trevligt marsvin som jag är glad över att jag fick chansen att köpa.

Igår avklarades den sista behandlingen av Honey och hennes unge, nu bör de vara fria från static. Får avvakta ett tag till och se sen. Så noga som jag har varit med att tvätta buren samt tillbehör med virkon så skulle jag bli förvånad om det inte var borta.


Får hoppas att mor och far släpper ifrån sig Honey sen, misstar jag mig inte så verkar de ha tagit henne till sig ;) "Min lilla kärlek" kallades Honey av pappa igår, och det verkar ju i alla fall inte tyda på ogillande.


Höjden av trötthet

Var ju helt speedad igår typ men däckade till slut ca 19.30, när Eric väckte mig kl 20 för att jag skulle lägga mig i sängen istället för soffan så var jag helt borta och talade i sömnen (eller blev sur på honom för att han inte hade satt upp mitt hår i en tofs, what? :S). Sov sedan som en stock till kvart i sju imorse, men var fortfarande trött när jag skulle upp. När jag kom hem sov jag på soffan i 3 timmar, inte min stil alls ju :)

Nu måste jag fortsätta kolla på Top Model!

Övertrött

Om jag inte räknar helt fel så är detta vaken timme nr 30.
Jag har precis bakat kolasnittar.
Tycker att ni är dååååliga på att kommentera.

Uppesittarnatten avklarad

och Blink 182 har härmed officiellt gjort comeback. Wooooohoooooo :)

Niklas, Linnea, Martin och Micke kom hit ca kl 1 inatt med pizza. Sedan satt vi hela natten och glodde på Grammy Awards och åt chips och godis och drack cola såklart. Eric åkte iväg vid halv sex till jobbet typ, sedan somnade alla förutom jag och Linnea (som vaknade efter att ha sovit sig igenom typ hela galan) ;) Nu har de precis åkt iväg till skolan. Haha, mysigt värre ju med sleepover utan sömn. I alla fall inte sömn för mig. Fan vad allt är roligt sådär på natten när man är övertrött, tycker jag skrattade en hel del faktiskt :) Vi hann med att kolla på Vänner och Vakna med the Voice också.

Nu ska jag ta itu med disken som blev, blev inte så himla mycket ändå. Och Niklas som jämt är så väluppfostrad tog med och slängde allt skräp :) Funderar på att ta en promenad sen. Återstår att se.

Blink 182, Återföreningen?

Mycket trevlig fest igår :) MEN (som Tony Irving säger...) mina fötter är typ döende. Jag ska aldrig mer ha på mig skorna som jag hade igår kväll. Har helt tokont i fötterna. Vaknade pigg och alert imorse dock (lunch) så det var ju också ett plus måste jag säga. Mina stackars fötter har blivit omplåstrade också så jag tror jag överlever.

Inatt är vi ett gäng som ska kolla på Grammy Awards, det börjar kl 2. För er som har missat det så är det antagligen idag som är dagen med stort D. Vi kommer antagligen få se Blink 182 återförenas live och det är ju värt all sömnlöshet i världen. Eric ska sova nu på kvällen så han kan åka direkt till jobbet när vi har kollat klart, tror resten av gänget åker direkt till skolan också (?). Själv är man ju ledig imorgon.

I övrigt så har jag jävligt tråkigt för tillfället. Går inga bra filmer på canal plus bara för att jag har tid att titta. Står även mellan valet och kvalet om jag ska se The Break-up eller Beck ikväll. Jag kanske skulle plugga en stund?

Och ja, jag ska sitta framför Grammy Awards och dreggla när jag ser Mark Hoppus<3


Reunion please?

Fest ikväll

Ikväll blir det fest och kanske statt med tjejerna :) Börjar bli lite mer in the mood nu efter att ha shoppat på systemet och lyssnat  på lite musik ;)

Utmaning

Jag har blivit utmanad av Nina!

Regler: Bloggaren skriver 8 fakta/(o)vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/(o)vanor. I slutet av inlägget skriver du 8 personer som du utmanar.

1. Jag är otroligt pedant. Kan inte gå en dag utan att städa, har bacillskräck och måste ha rent kring mig.

2. Djur är det bästa jag vet, så fort jag har slutat plugga och har jobb så blir det vovve utöver marsvinen såklart.

3. Jag har väldiga sömnproblem, där själva insomnandet är problemet. Hur trött jag än är så ligger jag oftast minst 2 timmar och bara stirrar i taket.

4. Choklad är min stora last.

5. Jag tittar på Days of our Lives så ofta jag kan, ohälsosamt mycket skulle kanske vissa säga ;)

6. Jag är (fortfarande) ett stort Harry Potter-fan, föredrar böckerna över filmerna.

7. Jag har ganska bra självkänsla, men skitdåligt självförtroende.

8. Jag är väldigt höjdrädd.

Jag utmanar den som känner för det och som inte redan har antagit denna utmaning ;)

Ledigt tills tisdag =D

... Eller "ledigt" rättare sagt, jag behöver inte åka till Örebro i alla fall :)

Hade workshop idag i 3 timmar, fan vad vissa kan prata läääänge alltså ;) Men jag överlevde ju hela grejen som tur var. Än så länge inget som släpar efter. Städade alla burar när jag kom hem och resten av lägenheten, jobbigt att vara pedant.

Tror det är dags att börja ta spånbristen på allvar, har inte kommit iväg än till Granngården. Måste höra med dem hur det ser ut framöver. Och Linnea, jag tror inte du vet hur mycket marsvin äter, känns som att det var flera år sedan ditt hö tog slut :P Men det var skitbra så länge det varade, typ obegränsat med hö är aldrig fel.

Nu ska jag göra stuvade makaroner. Byebye

Kort inlägg

Ska strax sova så det blir ett kort inlägg. Honey och Acacia har blivit behandlade med sebacil för andra gången idag. Buren skurad med virkon. Fikade med Nina på Melkers ikväll, brownie med grädde som jag faktiskt inte orkade äta upp. Blev sur över att Elina åkte ur Top Model. Imorgon blir det Örebro och workshop... redovisning av uppgift.

Just ja, köpte morötter och vitkål för 3 kr KILOT på Willys förut. Insidertips ;) Fan vad stolt jag var efteråt.

En väldigt trött dag

Idag försov jag mig.. skulle till Örebro och göra ett grupparbete med Anna och Andrea. Tror de bara blev glada faktiskt att det blev en timme senare ;) Men har varit hur trött som helst hela dagen, och kallt har det varit också. Sov som en stock på bussen hem. Åkte hem och tog en varmdusch så att jag blev (lite) människa igen.

Igår övertalade Kim mig till att festa på lördag, kan ju kanske vara kul ;) Haha, blir nog lite mer taggad när helgen kommer närmare.

Jag har för övrigt blivit upplyst om att spånet påverkas av lågkonjunkturen! Wtf?! Så imorgon bär det nog av till Granngården för att bunkra upp. Man vill ju inte att det ska bli totalt slut, vad gör man då? Håller dessutom utkik efter någon bonde som vill sälja fint hö till mig. 39 spänn för en påse som räcker 2 dagar, helt sjukt ju, behöver billigare.

Svar på kommentar :)

Det ska mycket till att jag tappar suget för utställningarna och mina små gosungar :) Blev nästan ännu mer sporrad till nästa utställning av denna domare. I'm gonna prove her wrong, om inte med Ängla så med kommande alpacor. Mitt liv ser ungefär ut såhär:

1. Marsvin och utställningar
2. Tiden däremellan


;) Jag är med andra ord väldigt väldigt insnöad. Bara för att förtydliga ifall någon tror att jag har tröttnat.

P.s Anna D, ni har minst lika fina grisar som jag :) Måste absolut följa med Tina och hälsa på er snart. Och så vet du ju att det inte handlade enbart om att MITT marsvin inte fick cert, utan att det handlade om att ingen fick. Till exempel Tinas Ängla och Elsas texel. Det blir nog bra i Linköping, det kan ju knappast gå så mycket sämre ;)

Hallå måndag

Och så började en ny vecka. Örebro idag, imorgon och torsdag.
Har precis klippt och färgat Erics hår, tur att man har många talanger :)

Honeysuckle och hennes bebis mår jättebra, äter och springer runt så de har inte tagit illa vid sig av resan. På onsdag blir andra behandlingen, och sedan så är det bara en kvar en vecka senare.

Jag somnade för övrigt på bussen hem och har nog inte riktigt vaknat än. Ska se Simpsons nu.

RSS 2.0