Julkonsert

För er som inte vet det så är jag jordens julfreak. Jag är inne i julkänslan minst tre månader om året, med start nu i november. Under denna tid så är julmusik typ det enda jag lyssnar på :) Därför så har jag övertalat mamma att följa med på Peter Jöbacks julkonsert den 11 dec. Han är nämligen min husgud under julen :) 450 kr, som hittat.


Desperate Housewives och Fur

Ikväll ska Eric och jag se de två första avsnitten av säsong 5. Jag har inte hunnit ladda ner och kollat förrän nu, såg att jag är några avsnitt behind :) Men det gör inte så mycket, desto mer att ta igen. Älskar denna serie. Såg början av avsnitt 1 men stängde av när Mike och Susan krockade med bilen och man får se honom ligga helt blodig. Nej, jag tänker inte acceptera att han är död, och jag vill knappt veta det heller. Buhu.

Och kl 20 så är det Fur - Ett fiktivt porträtt av Diane Arbus på Canal Plus. Jag såg den ju för ett tag sen men MÅSTE se den igen. Så himla underbar på något sätt... Jag blev fan lika kär i Lionel som Diane, vilket är helt sjukt eftersom han hade den där sjukdomen där man är helt täckt med hår... Det är någonting med den filmen som är helt skruvat. Man måste se den själv för att förstå. Jag menar, jag har ju inte någon hårfetisch direkt (haha) =D Robert Downey Jr spelar Lionel, fantastisk. Jag ska inte spinna vidare på detta just nu.

Inflyttningsfest?

Så nu undrar jag om det finns något intresse hos mina kvinnliga vänner för en inflyttningsfest hos mig inom ganska snar framtid? I år till och med kanske? ;) Vore roligt med en enbarttjejfest.

Junkyard

Var precis inne på Junkyard och förvånades över vilka snygga kläder dom har nu! Har inte varit inne och kollat på senare tid... noll motivation. Visst hade dom snygga kläder förut, men allt var ju så litet. Alltså, jag vill ju helst ha lite längre t-shirtar och det hade dom hur många som helst. Mina favvisar Atticus och Hurley hade ju en del helt underbara t-shirtar. Ska jag hoppa av skolan och hitta ett jobb=lön=shoppa loss?

Om någon vänlig själ kunde komma hit och ge mig en pudel samt X antal tusen (minst 10) att shoppa för så skulle jag bli glad. Pudeln ska helst vara stor och svart eller dvärg och brun. Pengarna går bra cash. Någon som känner sig manad?


Jag är bra

...För jag har lärt mig att göra Chai Latte! Det är ju himla komplicerat (inte), men jag är ändå stolt över mig själv. Dock så är det någonting som säger mig att jag framöver kommer bli något utav en missbrukare. Återstår att se.

Denna dag ska ägnas åt att läsa romersk och isländsk litteratur. Fattar inte hur jag ska klara tentan. Har missat tre föreläsningar denna delkurs, vilket är mycket i och med att vi har så få föreläsningar. Shit. Fick ju U på förra tentan så har omtenta där också att oroa mig för... Denna kurs var mycket svårare än jag trodde. Men jag ska väl överleva denna termin också :) Till våren ska Anna och jag skriva C-uppsats i Medie- och kommunikationsvetenskap. Det ska bli roligt, men vi har nog inte bestämt ämne än. Tiden har gått så jäkla snabbt, tyckte att hon åkte till USA ganska nyss men nu är det inte alls långt kvar tills hon kommer tillbaka. En termin går fort... åren går fort. På både gott och ont eller? :)

Ännu fler hoyor och marsvin

Jag råkade nämna för Tina att jag hade blivit liiite hoyafixerad även jag, så inte mindre än 6 olika skott fick jag med mig hem från henne! Generöst :) Vet dock inte ännu vilka arter det är... Man kan ju inte komma ihåg allt.

Inom ett par veckor kommer Heartbreaks Heart of Angel flytta hit, en helt underbart söt hona som antagligen kommer få heta Ängla här hemma :) Sötboll.

Min kära broder har idag bokat studentresa till Aiya Napa. Kommer han överleva? To be continued...

Blommor

Idag har jag varit till Öret på föreläsning. När den var över så kom mamma och pappa och hämtade mig vid universitetet eftersom de ändå befann sig i staden. Så då åkte vi till Plantagen. När vi kom dit så sa mamma att jag kunde köpa några blommor som mormor kan betala =D Yaay tänkte jag=850 kronor! Tur att jag inte behövde betala själv. Men dom hade ju hoyor så jag var tvungen att köpa två stycken. Sen köpte jag också någon slags hängblomma (?), en saint paulia, en sån där kål-grej som man kan ha ute, och två stora blommor till sovrummet som jag heller inte kommer ihåg vad de hette. Nu är jag uppe i 4 hoyor! Bara jag inte blir ett sånt där hoya-freak som jag vet att många andra marsvins-freak är ;) Well, jag har ju lite mer plats i fönstrena fortfarande, några till kanske får plats.

Ryggen känns lite bättre, var väldans tur att Clara kunde offra sig och gå en promenad i lördags kväll :) Annars hade nog inte ryggen känts bättre såhär snabbt.. Man ska ju försöka att röra sig lite och inte bara ligga still. Om man kan! Jag ska inte säga för mycket nu om att det känns bättre... annars knakar det väl till igen ;)

Imorgon ska jag till Tina och kolla marsvin och träffa "nya" hunden Linus, en bichon havanais. Jag blir väl som vanligt kär i alla marsvin hon har och vill ta med dom hem... Små sötbollar. Can't get enough.


Sams och Frodos mamma

AAAAAAAAAAJ!!!

Ryggskott!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Stod i duschen imorse, och rätt som det var så bara knäcker det till. För varje timme som går så blir jag bara mer och mer stelt framåtböjd, och nacken drar mer och mer åt höger. Så jag får nu gå framåtböjd med blicken snett nedåt åt höger. Perfekt!! Gör så jävla ont, och ingen ställning är bättre än den andra. Att ligga ner är ju tortyr. Så i eftermiddag så har jag halvlegat med huvudet stött av soffkanten och kollat på filmen av Diane Arbus. Riktigt bra film för övrigt. Och sorglig, tårarna var inte långt borta (jag är en riktig sucker för sorgliga filmer...).

Detta ryggskott tycker jag ger mig rätten till lösgodis ikväll. Så det så. Eric ska inte vara hemma heller... så helt ensam utan någon som kan tycka synd om mig förutom jag själv. Och så har jag lovat att hämta både mamma och Eric i stan inatt. Perfekt. Ryggskott är typ bland det värsta jag vet, så handikappande. Men jag hade på känn att det var på g snart, för senast jag hade ryggskott var en vecka innan studenten. Och vi har ju flyttat och burit massa grejer.

Väntar med spänning på att få höra hur det gick på utställningen i Borås idag. 

Ensam hemmakväll med IDOL

Ikväll är Eric iväg och spelar in skiva med Tim och Niklas, dom har bott i studion de senaste tre helgerna. Jag har roat mig med att städa marsvinsburar och klippt marsvin. Nu är dom finfina :)

Till veckan kan det hända att en liten alpacatjej flyttar hit. Jag har ju varit på jakt efter avelsdjur, och igår fick jag erbjudande om denna hona. Pappan är från Malaxis och det är ju alltid bra. Hon ser fin ut, och hon hade fått bra kommentarer när hon ställdes i Lillhärad. Vid det tillfället var hon bara 2 mån.. och alltså i yngsta laget för att bli certad. Men imorgon ska hon ställas igen. Så vi får se hur det går. Det allra bästa vore ju om jag kunde fortsätta ställa henne sen, men hur fanken ska jag kunna hålla en senior i päls det första jag gör =/ Jaja, det får gå som det går. Om jag tar denna hona så kan jag inte para henne förrän typ februari, och kan således inte vänta mig första kullen förrän i april ungefär. Hmm. Får se om det blir någon mer. Jag håller ju tummarna för en viss liten texelkille som jag var dum nog att inte anmäla intresse för i tidigt stadie (!). Jag har även ställt mig i kö för eventuella texlar hos en uppfödare, hoppas jag kan få något bra från henne. Alpacor är betydligt lättare att hitta bra än texlar! Det finns ju knappt några!


Jag svamlar för mig själv, för det är antagligen ingen av er som läser som förstår något av det jag skriver ;) Eller?


Om gårdagen

Igår hade vi lite halvfest här eller vad man ska kalla det :) Killarna hade gaming-kväll och jag, Linnea och Clara satt i köket med väldigt givande diskussioner och diverse alkohol. So far so good. Någon gång efter halv ett pallrar vi oss iväg (killarna hade gått i förväg) och får se jordens rökmoln vid Lötsvängen. Clara och jag antar (som man ju gör) att det brinner hemma hos henne eller hos min morbror, moster och kusin. Vi kutar alltså alla tre ner till Lötsvängen men får då klart för oss att eldsvådan som är i full blom äger rum rakt över vägen vid träningslagret, bilfirma nånting. Vi kollar på det en stund, och sedan går Clara hem och Linnea och jag hämtar Martin på nån hemmafest vid Lötängen. Sedan får vi skjuts av någon kille till stan. Möter Niklas utanför Viktoria som säger att Tim och Eric har dragit redan. Niklas och Linnea drar också hem, kvar är Martin och jag. Hur ska vi ta oss hem? Det slutar med att vi delar på en pizza, min del var kebabpizza utan kebab ;) Och såklart så är det inte en enda person som har eller känner någon som har bil, såklart! Vi drar ner till Max för att bror min är där. Full som fanken så där fick man ingen hjälp. Martin hittar till slut skjuts och jag får till slut tag på Eric som kommer och möter mig. Klockan var fyra, och jag lovade mig själv att aldrig mer vara med på nån fest, och absolut aldrig mer GÅ UT, om jag inte vet hur jag ska ta mig hem. Som tur var så stökade i alla fall mina kära gäster inte ner så väldigt mycket ;) Tack!

Imorgon ska jag till Örebro om jag orkar vakna. Men det hoppas jag, för jag missade förra föreläsningen. Idag har jag dessutom blivit bjuden på Halloweenfest i Nora den 31. Elsas arrangemang :) Roligt, måste bara kolla lite med bussar, men det lutar åt att jag måste övertala någon snäll själ att skjutsa mig. Till exempel min kära mor.

Nu ska jag läsa lite mer ur Odysséen innan jag ska sova. God natt

Natt

Fredagseftermiddagen/kvällen spenderades på Paris... Fikade med Clara, Kim, Phuong, Emelie och Sara. Det var roligt, händer ju inte så ofta tyvärr. Men det blir desto mer att uppdatera :)

Vet inte varför jag fortfarande är vaken... Eric gick och la sig för typ 4 timmar sedan. Fastnade framför alla bloggar som jag inte har läst på länge.

Dagens fråga: Vad ska jag göra med mitt liv?

Ett liv är ju hur kort som helst! Hur ska man hinna med allt man vill... och vad vill jag? Är jag inne på rätt spår? Måste allting vara så storartat i alla andras ögon? Räcker det inte om man själv är lycklig? Kanske är de mest storartade sakerna i livet inte det man först tror... Det kanske helt enkelt är de små sakerna. Alltså är det egentligen helt onödigt att bli stressad för vissa saker, här är ett exempel:

En jämngammal tjejs mamma till mig men överlägsen ton: "Men alltså, vill du inte ut och resa och leva livet? Det tycker jag man ska göra när man är ung!"

Om jag hade velat resa och ta ett sabbatsår efter studenten så hade jag ju självklart gjort det. Men istället så satsar jag på att få en universitetsutbildning direkt. Till skillnad från den här tjejen så kommer jag ju ha en fil.kand om drygt ett och ett halvt år. Det känns jävligt mycket tryggare för min del än att bara driva runt i flera år och sedan inte ha något att falla tillbaka på. Och som jag sa till mamman i fråga "Alla är ju olika."

Jag har i alla fall något som är storartat för mig, och det är mitt vardagliga samboliv med Eric. Och ännu bättre blir det när jag har pluggat färdigt och (förhoppningsvis) får jobb och tjänar pengar :) Största skillnaden mellan mig och Eric är nog att han är jävligt ekonomisk, om inte rent ut sagt SNÅL (hihi), medan jag är av uppfattningen att pengar ska rulla. Tro mig, detta kommer upp till daglig diskussion ;)

Detta inlägg blev en väldig mix. Ingredienser: 1 tsk glädje, 2 tsk ångest, ½ dl självsäkerhet, och oändlig massa kärlek garnerat med lite cash;) Är nog trött fastän jag inte märker det själv, så god natt.

P.S Självklart vill jag också resa! Men just nu prioriterar jag utbildning. Man ska väl inte ta livet för givet men jag hoppas i alla fall att tid för resande finns gott om senare :)


Pluggmoral?

Visst är det underbart när man vet att man har tenta om några timmar och att man knappt har pluggat ett dugg? :)

I'm outta here, god natt! :)

RSS 2.0