Söndag

Nu var det några dagar sedan jag skrev. Tentan gick antagligen skit. Men jag får väl ta nya tag, jag pluggade i alla fall järnet till denna så det gick ju inte dåligt pga lathet direkt. Blir nog Engelska A till hösten.

Igår var jag hos Tina i typ 5 timmar för att försöka få rätsida på min "planering" med marsvinen. Blev lite klokare, men det märks ju att man behöver viss utomstående hjälp för att reda ut vissa saker. Tog med en silveragouti alpacahona hem från Tina också som ska få gå med Pewter i ca 5 veckor på parning, sedan får hon åka tillbaka till Tina och få bebisarna där. Det är ju bara bra om Pewter kan få lite sällskap :) Tyckte jag såg spår av parning redan igår faktiskt, så nu gäller det att väga varje dag och se ifall det blir någon skillnad, parning kan bara ske när honan brunstar vilket sker lite drygt var fjortonde dag... Det blir antagligen bara peruan-ungar mellan dem, om nu inte Pewter faktiskt bär på lockar, det blir ju också intressant att se.

Eric och jag var iväg till IKEA i fredags och köpte en lagerhylla som ska få tjäna som bur i hallen, kommer bli skitbra. Vi köpte också balkongmöbler, två stolar och ett bord för 199 kr! I trä, kanske inte världens bästa kvalitet såklart, men absolut dugligt.

Just ja, fick ännu fler hoyasticklingar av Tina igår, så idag tänkte jag att jag skulle räkna alla. Totalt har jag redan 17 hoyor hemma!! Fönstrena är aningen fulla kan jag tala om, i alla fall i köket och vardagsrummet. I köket har jag alla orkidéer och hoyorna är i vardagsrummet. Jag fick skott av en hoya igår som visst skulle lukta stall när den blommar.... mmm ;) Haha! Här kan ni trycka om ni vill se vad en hoya är för något.

Tenta om några timmar...

kl 14.15 ska jag skriva tenta i Örebro... Den här gången har jag i alla fall pluggat ganska ordentligt, misslyckas jag nu (vilket jag ändå tror att jag kommer göra) så bevisar det ju bara att jag uppenbarligen är helt korkad ;)

Ska plugga lite till nu innan Eric kommer hem på lunch. Trist att tentan började så sent, kommer ju inte komma hem förrän typ 19 eller nåt säkert.

Wish me luck!


Opponering, trött, ryggont, tenta, kallt...

Idag hade vi opponering på uppsats-pm:en som vi har gjort. Endast 3 pm hade lämnats in i vår grupp (!), vilket är mindre än hälften i alla fall om jag minns rätt. Anna och jag blev ganska sågade kändes det som emellanåt, dock inte av opponenterna som skönt var :) Vi får ta nya tag.

Jag är trött som få också, mycket tack vare ryggontet som återkommer här i bloggen. När ska det försvinna? 
 
Vi ska inte ens prata om hur jag känner mig inför tentan på torsdag i litteraturvetenskap.

Dessutom trodde man ju att det skulle bli vår för några dagar sedan, men nej, idag höll jag minsann på att frysa ihjäl i Örebro. Varmdusch hjälpte inte heller, så jag har suttit under en filt hela dagen.

Jag har spenderat way too much time i gnällbältet märker jag ;)

Aj

Det är så konstigt att ryggen inte ger sig, fick ju ryggskott några dagar innan Valbo-utställningen (7 mars), när det var på väg att bli bättre så fick jag ännu ett ryggskott (!) för någon vecka sedan. Kan ju knappt sova på nätterna =/ Men det blir ju värre såklart när man ligger still och blir stel... Hoppas det går över snart.

Igår spenderade jag ca 4 timmar hemma hos Tina och pratade marsvin, tiden flyger ju iväg. Så det ser väl ut som att nästa utställning blir i maj för min del... Vad ska jag göra hela april? Men jag har lite annat skoj på gång som jag hoppas blir av, som jag kan ägna mig åt under tiden. SM (Svenska mästerskapen) blir i år i Dingle som ligger i Bohuslän, 4-5 juli. Årets händelse såklart, och eftersom det är 25 mil dit så blir det övernattning också. Trevligt att Honeysuckle's uppfödare samt hennes man (från England) är BIS-domare vid detta tillfälle. Ser verkligen fram emot detta! :)

Idag har vi inte haft varmvatten eller värme sedan 8.30, vaknade 8.15 och hoppade in i duschen i panik. Men jag hann ;) Har städat samtliga burar idag också, ett evigt jobb... tar minst 1 timme varje gång, om inte mer. Men det är ett roligt jobb detta också :) Call me stupid if you want. Dagen har också bjudit på goda nyheter.

Och dagens goda gärning: Jag hjälpte min gamle granne som ringde på dörren att öppna en lättölsflaska ;)

Bortskämd?

Vad har du?

Jag har en/ett :

[x] Mamma
[x] Pappa
[ ] Styvmamma
[ ] Styvpappa
[ ] Styvsyskon
[x] Bror
[ ] Syster
[ ] Brorsdotter
[ ] Systerdotter
[ ] Brorson
[ ] Systerson
[x] Mobiltelefon
[x] eget badrum
[x] eget rum
[ ] swimmingpool
[ ] Hot tub
[ ] gästrum
[x] Dator
[x] TV
TOTALT: 8

[x] en säng
[x] Mer än 4 par skor
[x] Solglasögon
[x] Klocka
[x] mp3spelare/iPod
[ ] en fungerande PS2
[x] Nintendo Wii
[x] Xbox som funkar
[ ] Nintendo 64 som funkar
[ ] Gameboy/ Advance
[ ] Gamecube
[ ] nintendo ds
TOTAL: 7

[ ] Poker-bord
[ ] Basketkorg
[x] Hockeyspel
[ ] Biljardbord
[ ] Pingisbord
[ ] Fooseball (fotbollspel)
TOTAL: 1

[x] Nattduksbord
[x] Stereo på rummet
[x] CD spelare
[ ] Har något klädesplagg från Abercrombie och Fitch eller Hollister/ AE
[ ] Dina föräldrar har gett dig kreditkort/atm kort
TOTAL: 3

[x] Jobb/sommar jobb
[ ] Shoppar minst en gång i veckan
[x] Har dyr parfym
[x] AIM/MSN
[x] Kamera/video kamera
[x] Telefon
TOTAL: 5

[x] Scooter/motorcykel/bil/fyrhjuling, moped
[x] Gitarr/trummor/basgitarr
[x] Piano/Keyboard
[ ] något annat instrument
[x] varit på en kryssning
[x] rest utomlands
[ ] haft en personlig tränare
[x] dyra smycken
[x] träffat en kändis
TOTAL: 7

[x] Platt/locktång
[ ] har varit i en slagbur, som är till för baseboll
[ ] har 1000 spänn i kläderna du har på dig just nu
[x] kreditkort, debetkort eller bankkort
[ ] rest i Europa
[ ] Varit på Hawaii
[ ] Varit i USA
[ ] Varit i Asien
[ ] Varit i Australien
[ ] Varit i Afrika
[ ] Varit i Sydamerika
TOTAL: 2

[x] Föräldrarna har bil
[ ] Jet ski/båt
[ ] Husbil/vagn
[ ] Jag har en bil
TOTAL: 1

[x] Hemmagjord mat nästan varje dag
[ ] Suttit i en limo
[ ] Suttit i en helikopter
[x] äger en videokamera
[x] egen laptop
[x] egen dator
TOTAL: 4

TOTAL SUMMA: 38

1-23 getto kid
24-33 - vanlig
34-40- Bortskämd
41+ - ÖVERKLASSENS SNOBB

Tyckte det var lite konstiga frågor, men skit samma :)

Jag ska inte klaga men...

1. Hade det inte varit för hela ringormshistorian så hade jag varit på utställning i Kallhäll nu :( Nu blir det nog ingen utställning för min del förrän i maj (!!!), suck... Vad tråkigt. Visserligen har jag ingen att ställa i ras för tillfället, men det är ju kul ändå.

2. Igår kväll visste jag att saker och ting hade löst sig så att det var för bra för att vara sant, och det var det också. Well well, Ängla får vänta lite till.

3. Jag har ryggskott, IGEN.

Men jag är ju självklart jävligt tacksam över att det inte var ringorm vi hade, men allt annat hade ju inte behövt gå åt skogen för det ;)

En otroligt bra dag! :)

Idag har jag fått otroligt goda nyheter!

Vi har inte ringorm!

Jag är så himla glad =D Känner mig så otroligt lättad, kan inte ens beskriva hur mycket detta har tyngt mig. Jag är ändå glad att jag har den här erfarenheten med mig, nu är jag mer beredd än ifall allt skulle gå bra i 10 år för att sedan gå åt skogen. Nu har jag lärt mig en läxa, vilket innebär att jag kommer tänka efter lite mer hädanefter. Jag har till och med frågat efter "a second opinion", och fick till svar att jag kunde lita på resultatet. Jag känner mig äntligen övertygad. Nu kan jag gå vidare!

:)
:)
:)

Uppsats-PM

Det går sakta men säkert framåt... Imorgon ska jag hem till Anna igen och då måste vi bli klara för det ska skickas in imorgon kväll eller torsdag morgon. Vi blir helt säkert färdiga i alla fall, det har jag (vi) bestämt. Idag satt vi några timmar på universitetet och skrev, samt lånade metodböcker. Hoppade in i duschen så fort jag kom hem så att jag skulle kunna fortsätta skriva så snabbt som möjligt. Efter duschningen så tänkte jag att jag skulle lägga mig på sängen i en minut och vänta tills deon hade torkat (vet inte hur ni andra gör, men jag kan bara inte ta på mig en tröja om inte deon har torkat innan, obehagligt), vaknade två timmar senare! Vad hände liksom? Visserligen är jag väl aningen piggare nu än vad jag hade varit om jag inte hade sovit, men men...


Heldag i Örebro

Var hos Anna från strax efter nio till ca halv tre och skrev uppsats-PM. Vi kom en liten bit i alla fall, med hjälp av cola och chokladbollar =D Det blev självklart Days-paus också, och så fick jag bevittna hur Anna försöker kidnappa områdets katter ;) Så nu är jag trött, men får inte ta det lugnt utan måste fortsätta leta artiklar till tidigare forskning. Blä.

Och eftersom jag är trött och hungrig så är det inte mer än rätt att jag får störa ihjäl mig på... well, I won't tell.


Melodifestivalen

Ja, jag måste ju erkänna att jag blev väldigt besviken när inte Måns vann. Men La voix var inte helt fel heller faktiskt. Låten kanske inte ligger helt rätt i Sverige, men jag tror faktiskt den kan gå hem i övriga Europa. Om nu alla bara kunde ge fan i att rösta på grannlandet!

Kort inlägg

Ikväll blir det Let's Dance, vin och en göttpöse från Nöjesbutiken med Eric. Vi funderade på pizza också, men det kanske är att ta i ;) Vi får se om Eric lyckas övertala mig, det finns ju alltid sallader också. Idag har jag legat i med tvättning, dammsugning och golvtorkning. Just ja, jag har ju städat marsvinsburar och diskat ett berg också. Men ärligt talat så har faktiskt min nya dammsugare förändrat mitt liv, jag älskar den! Det är en fröjd att dammsuga numera. Snygg är den ju också, jag får nog börja matcha den med mina rosa pumps ;)

Tim är här på besök nu och verkade få en smärre hjärtattack när han fick se alla marsvin. Han trodde mig inte att det fanns sju stycken först, men han fick räkna dem själv :) Han har ju liksom varit här förut, har han varit blind då eller? ^^ Han kanske inte har märkt dem förrän nu när han kom hit mitt i städningen.

Fan, nu babblade jag på igen som alltid i mina blogg-inlägg. Det skulle ju bli kort!

En torsdagkväll

Idag har Hobbe varit här, gick i en timme med honom imorse vid 6, var tvungen att lägga mig under täcket igen när jag kom hem eftersom jag hade missbedömt hur kallt det skulle vara ute. Men framåt lunch började det faktiskt kännas som vår i luften :) Inte helt fel. Det är så mysigt att ha hund hemma, dessutom så har det uppstått kärlek mellan Hobbe och Honey ;) Hobbe bryr sig inte om något annat marsvin men så fort han får se Honey så viftar han på svansen och står vid gallret och tittar, och hon kommer fram och sätter framtassarna på gallret och tittar hon med. Så söta.

Ikväll ska vi nog titta på Benjamin Button, den verkar vara skitbra. Väntar också på att få höra från Anna hur Män som hatar Kvinnor var! :) Jag spenderar egentligen way too much time framför dator och TV, får skylla på att jag är mediestudent. Det är helt enkelt i studiesyfte, man kan ju t.ex se på days ur diskursanalytiskt perspektiv eller? Så måste det vara, omedvetet. Men ärligt talat så har jag faktiskt blivit aningen skadad analytiskt av denna utbildning. Man kan ju inte titta på nånting utan att börja analysera allting. Men det kanske var vitsen också med utbildningen :)


Icke effektiv

Idag har jag inte varit så effektiv som jag hade tänkt mig. Ska sitta en stund till med min rest på ex.uppgiften, men hinner nog inte bli klar förrän imorgon.

Imorgon ska Eric släppa av mig i stan strax innan 6, sedan ska jag hämta Hobbe och gå med honom hem. Lite hundbesök är aldrig fel :) Då kommer jag ut lite också. Dessutom motiverar det ju till att gå upp tidigt så att jag kan sitta och plugga mellan promenaderna. Perfekt :)

Tycker det är så himla jobbigt detta med ringormen, speciellt detta med att vänta som sagt! Är det ringorm så kommer Ängla vara nära gränsen till för gammal för att få sin första kull. Hon har jättetrevlig stam så det vore ju väldigt synd om det inte blev något... Dessutom finns det en möjlighet att hon är texelbärare. Inte mig emot. Med Honey är det dock ingen brådska, den damen kan behöva banta nämligen. Men med Ängla så har jag jättetrevliga planer, efter denna eventuella tråkighetsperiod. Något att se fram emot :) Men jag tänker inte berätta vad det är förrän allt är klappat och klart. Känns som att det betyder otur ;)

See you later alligator.

Ska strax sova

Nu har jag kollat klart på Gossip Girl säsong 1. Fan att det var tvunget att sluta sådär....cliffhanger-aktigt. Förhoppningsvis har jag tillgång till säsong 2 imorgon :)

Och lite trevlig information. Ikväll blev vi tvungna att tömma Sams böld igen, jag som trodde att det hade läkt ihop ganska fint. Det ser dock inte infekterat ut eller så, så jag tror det kommer läka ganska snart bara man håller efter det. Han är jättepigg och tjurig som vanligt så han är ju inte värre sjuk än att han antagligen har lite ont. Det märks i alla fall att han får ont när man trycker på, men han verkar smart nog att förstå att vi hjälper honom, annars skulle han nog bita ifrån (han har en tendens att bita en löst i händerna om det inte passar, dock gör det varken ont eller går hål). Denna herrn är väldigt bestämd nämligen :)

Nu ska jag sova, har så mycket som måste göras imorgon att jag inte vet vart jag ska börja...




 


Bageri

Idag har jag drivit ett bageri här hemma, har bakat hela 60 hönökakor! Jag var ju ovetande förstås, reflekterade inte över den stora degen förrän jag var ifull gång med att ha in kakorna i ugnen, så nu har vi hela frysen full vilket ju i och för sig är bra :) Jag gjorde dem runda, ungefär som tekakor.

Tiden går segt nu när jag väntar på resultatet på ringormsprovet...Det har inte ens gått en vecka, och det skulle ta tre. Jag vill veta NU.

Anyways, imorgon blir det till att läsa in sig på lite litteratur och olika artiklar inför C-uppsatsen. Nästa vecka ska uppsats-PM:et in. Anna och jag har dessutom bestämt oss för att skriva uppsatsen på engelska, duktiga som vi är. Uppsatsen kommer bli så sjukt intressant! Dessutom har vi en asbra, simpel titel. Ja, vi är helt enkelt genialiska.

Förresten, på tal om annat, så hittade jag min förlovningsring idag! Den kom ju liksom bort i flytten och har saknat den. Den är ju tyvärr aningen för liten, så jag tänkte åka in till stan någon dag och kolla om man kan göra den större på något sätt, det måste väl gå? Jag vägde ju liksom några kilo mindre för 4 år sedan. Suck.....

Nu blir det lite Gossip Girl istället, har bara två avsnitt kvar på säsong 1 =/

Grattis Bison 1 år :)

Idag fyller Bison 1 år :)


Min lilla stjärna <3

Allt på en gång?

Igår kväll när Eric och jag satt och kollade på tv i vardagsrummet så hörde jag hur någon gnydde/halvskrek i buren. Kunde inte avgöra vem det var och alla verkade okej så jag gick och lade mig tidigt. Återigen idag så hörde jag dessa gnyenden och kunde lokalisera dem till Sam. Blev ordentligt orolig eftersom marsvin inte visar att de har ont/är sjuka förrän det är väldigt allvarligt (flyktdjur=ej visa sig svaga). Tänkte direkt: "urinsten". Kollade efter blod i buren, tog upp honom och tryckte på magen, inte ett ljud. Kände igenom honom och märkte till slut en stor kula på ena sidan magen/höften. Ropade på Eric och såg i mitt inre hur jag skulle bli tvungen att åka och avliva min högt älskade Sam. Det visade sig dock vara en stor varböld som Eric fick tömma. Själv var jag assistent och höll på att spy. Vi fick raka av pälsen på sidan och sedan tvätta såret med sprit och smörjde med någon sårsalva. Blev så lättad över att det inte var något allvarligare och att bölden var ytlig. Man undrar ju om det inte är tillräckligt nu som det är.

Powernap

Har precis vaknat från min powernap som varade i 1,5 timme ;) Inte likt mig, men min rygg tröttar ut mig... dessutom gick jag upp tidigt för att bada resterande marsvin i virkon, och för att tvätta.

Imorgon ska jag iväg till Valbo på utställning. Jag får ju inte ställa ut mina egna just nu, men det är alltid roligt att titta och det finns säkert andra som kan behöva hjälp. Funderar dock starkt på att ta med en tältstol ifall det inte finns någon ledig till mig där, kan inte stå upp hela dagen. Ska bli skönt att bara observera allting utan den vanliga stressen mellan klasserna :)

Jag har dessutom lovat mig själv att aldrig åka på en utställning utan en virkonflaska med mig. Hädanefter spritas ALLAS händer innan man tvunget måste ta i mina marsvin, de badas i virkon när vi har kommit hem från utställning samt noggrann rengöring av transportburar med virkon. Ja mina vänner, var man inte pedant och paranoid innan så blev man ju det nu.

Nästa helg är jag "ledig", men helgen efter bär det av till Kallhäll på utställning igen :) Och eventuellt Tjörn helgen efter det. Jag må ha mina djur i karantän, men jag tänker inte sitta hemma och glo i flera månader för det. Inte såhär i början av min "karriär" :) Känns lite trist att jag som relativ nybörjare ska råka ut för en massa, men man kan ju också se det som så att man blir härdad vilket säkert är bättre än att allt ska gå galant i 10 år och sedan utför. Nu vet jag ju att mitt intresse är såpass starkt också så att det inte sviktar för motgångar. Visst, jag hade mycket intressanta planer som jag hade tänkt sätta igång med nu, men det kan och får också vänta.

Vi kan ha drabbats utav...

Ringorm.

"Vadå?" tänker ni säkert, men jag kan garantera att det är ungefär det sista man vill råka ut för som seriös marsvinsägare. Det är en svampinfektion som är mycket svår att bli av med eftersom sporerna överlever länge i miljön. Detta är även smittbart till människor. Igår var jag till Annalysen i Örebro och tog skrapprov som skickades in för odling, och svar kommer om 3 veckor. Om det är ringorm så kommer hela kalaset landa på en sisådär 5000 kr (som hittat), och sträcka sig över en tidsperiod på ca 3 mån. Under dessa 3 mån så är det sanering och behandling som gäller för hela slanten (bokstavligt talat). Har idag spenderat 4 timmar med att skura hela lägenheten med virkon (som klorin fast "snällare"), bänkytor...golv...en del burar...transportbur...kammar...andra tillbehör. Har badat marsvinen i hallen (Ängla, Honey och Pewter) i virkon också för att försöka förhindra större spridning. Imorgon är det övrigas tur att bada i virkon. Mina händer är helt uttorkade eftersom jag måste sprita ned dem varje gång jag grejar med marsvinen eller deras saker och går mellan burarna för att ta i dem. Jag får ju såklart heller inte ställa ut dem under denna tid, och dessutom måste jag klippa ned dem om svaret är positivt... Detta är eventuellt mitt liv de kommande månaderna.

Snälla. Låt det inte vara ringorm.

Just ja, jag fick ryggskott inatt också.

Life's a bitch.

Update

Igår hämtade jag hem Honey från mamma och pappa, sedan klippte jag ner Ängla. Usch vad jobbigt det var, nu har jag ingen att rulla och fixa i ordning inför utställning. Änglas glädje när hon fick flytta ihop med Honey gjorde det dock mindre jobbigt :) De är redan bästisar. Pewter höll på att få slag därute också först, blir många att uppvakta. Ärligt talat så är det faktiskt mig han uppvaktar mest, min lilla prins.

Imorgon bär det av till veterinären i Örebro, har fått Johan att ta ledigt så han kan följa med och kolla skyltar. Jag och mitt lokalsinne ni vet. Ska skriva lite mer om anledningen till detta besök imorgon, men det blir definitivt en dyr historia om proven visar positivt. Vi talar fyrsiffrigt, och inte ett lågt sådant.

Så fort jag har blivit godkänd uppfödare i SMF så ska jag skaffa en annan blogg där jag kan skriva om marsvineriet, men tills dess får ni stå ut. It may take a while.


BIS (best in show)

En rolig nyhet, Bison vann hela petfinalen i Linköping och blev alltså BIS pet 1, han fick en stor rosett, en foderpåse (Lottie), en stor vattenflaska och två förpackningar med diverse godis. Av alla 35 anmälda pettar så hade han charmat domaren mest med en massa pussar :) Pet-klass är alltså keldjursklass, där bedöms personlighet renhet och temperament kort sagt. Jag var ju såklart jättestolt för hur ofta händer det att man kammar hem hela skiten liksom ;)

Sedan uppdagade sig också mindre roliga grejer... Det bär i alla fall av till veterinären i Örebro i veckan, och jag hoppas på att det inte är det jag tror det är. Mardröm. Tänker inte hålla på och skriva om det mer förrän jag vet mer.

Imorgon ska jag klippa ner Ängla, det kommer inte gå bättre på utställningarna nu, så hon kan lika gärna flytta ihop med Honey nu :) Det blir de nog bara glada av.

Om ni går hit så kan ni läsa en artikel om utställningen i Linköping. Tryck på "se alla sju bilder" och längst ned finns Ängla med på bild. Hon är alltså det långhåriga marsvinet med mest vitt, dessutom är min klänning och min hand med i bild ;) Vinna BIS pet och vara med i tidningen på en och samma dag, hoppas det inte stiger mig åt huvudet ^^


RSS 2.0