Magnus & Helenas bröllop, 9 augusti 2008

Här kommer oredigerade bilder lite sent från Magnus och Helenas bröllop som var hur vackert som helst. Närmare 150 (?) gäster, och den mest storslagna festen jag någonsin sett! :)

I kyrkan, nygifta :)


Bröllopskyssen!


I hästvagnen som körde dem till festen


På röda mattan med tärna och bestman


En del av gästerna i tältet där vi satt och åt


Dags att skära bröllopstårtan


Ett litet brudpar


Dan lämnar över Boforströjan med alla spelarnas autografer till Magnus. De få Karlskogingarna som var där vrålade som fan, de andra som vrålade var väl bara fulla antar jag :) Vi sitter som synes vid honnörsbordet! :)


Så numera titulerar sig detta par, Herr och Fru Andersson! Grattis och ett sent tack för en fin dag.

Gårdagens resultat

Igår var det en lång dag kan jag tala om! Gick upp kl 5, åkte till Tina 06.30 med alla grisarna. Väl där fick vi ägna en bra stund åt att få in alla burar och annat i hennes bil. Sedan bar det av till Västerås vid 07.30, kom fram strax efter 9.00. Där möter vi upp Elsa och hennes mamma Anna, som har låst in sina bilnycklar i bilen - med marsvinen kvar därinne! Vilket resulterade i att Annas karl fick åka från Nora till Västerås med sina nycklar. Allt detta resulterade i att några rasbedömningar fick byta plats eftersom Elsas alpacor som sagt var inlåsta. Själv var jag på håret från att möjligtvis bli stoppad i incheck, de hittade någonting som de misstänkte var static i Frodos päls. Så in med honom i mörkret på toaletten, med UV-lampa (?). Men de kom fram till att det var mjäll och släppte igenom mig. Lite förolämpad (haha) gick jag in och gjorde mig hemmastadd med de andra. Snöboll blev 6/6 i sin klass med pet hanar 5-8 mån med 89 p. Han kom ju tyvärr sist, men ändå med bra poäng. Det hela berodde nog på att han helt enkelt är väldigt liten (än), och att jag inte var förberedd när han skulle upp för bedömning... Han vart väl lite stressad (men domaren skrev busig och kittlig - snäll version?;)). Vi fick gå upp en till gång på domarbordet för hederspriserna men det blev inget då heller. Bison och Frodo var de enda alpacorna i klippt långhår, och Frodo blev 1/2 och Bison 2/2 båda med 86 p. Det delades ut tre rosetter, och ingen gick till oss. Alltså var vi inte bland de tre bästa. Men jag vet faktiskt vad det berodde på, och det var riktigt onödiga "fel" jag hade gjort. Men en merino från Tina blev Champion igår (riktigt roligt), och Annas dutch som hon hade med sig fick också sitt sista cert och blev Champion. Grattis :)

När allting var klart stannade vi kvar och hjälpte till att städa, och därefter följde vi med hem till Happy Day's för att kolla på alpaca ungar. Men det blev inget köp för Tina där denna gång. Sedan åkte vi hemåt, och Eric hämtade mig hos Tina i Vikersvik. Sedan åkte vi förbi driven och kom hem 22:30. Pratade en stund med mamma på telefon, sedan däckade jag och vaknade tolv timmar senare ;)

Allt som allt en mycket rolig dag, som alltid. Jag längtar tills den dagen då jag får ställa ut ett egenuppfött djur i rasklass... Det måste vara en helt annan grej än att ställa andras djur, helt klart. Även fast det också är jätteroligt såklart =D

Planer på g.


Jobbat idag

Idag har jag jobbat=trött. Kikat runt lite på ikea på nätet för att hitta lite smått och gott som vi behöver. Imorgon åker vi dit och kollar IRL så att säga, så nästa vecka ser vi väl till att få grejerna hemkörda. Vi får ju flytta in den 1 okt redan, men vi har sagt upp vår nuvarande lägenhet till den 15, så vi har ju två veckor att flytta alltså ingen överdriven stress :)

Imorgon blir det slutspurt inför utställningen på lördag, kommer då åka redan innan sju och måste vara klar med allt imorgon. Frodo och Bison är badade redan, men Snöboll återstår. Sedan så är det bara finputsning som gäller... Fila klor, tvätta öron, rensa tänder, smörja tassar och öron... Lite extra på Snöboll som ska tävla i pet ;) Jag hoppas han kommer vara sitt vanliga söta jag och charma alla :)

Nu söker jag aktivt efter en texelhona. Jag ska ha en alpacahona också, men dom känns faktiskt mycket lättare att få tag i. Jag måste vara kräsen nu eftersom min uppfödning inte ska uppnå gigantisk storlek. Därför kan jag bara nöja mig med "de lite bättre" om jag ska komma någonstans. Jag älskar ju alpacan, men kommer även rikta in mig mycket på texeln. Det är himla konstigt att inte alls så pass många har tagit sig an denna underbart vackra ras. Lockiga långhår överhuvud taget slår ju alla andra varianter med hästlängder! :)

Flytt 1 okt

Nu är det bestämt, 1 okt får vi nycklarna till lägenheten och kan börja flytta in grejer :) Yaay :)

Panikstädning och visning

Idag ringde vi och sa upp lägenheten, 20 min senare ringer vår hyresvärd och säger att det blir en visning om idag, om en timme! Så nu har Eric och jag panikstädat och väntar nu på att dom ska komma... Varför inte ha det städat och fint jämt så skulle man slippa dessa situationer ;) Det går tyvärr inte så bra när man har 4 små grisar som skräpar ner överallt. Imorgon besiktas (?) vår nya lägenhet, så i princip så kan vi flytta redan i veckan, eller så sent som i november. Det är nog upp till oss :) Jag flyttar ju gärna så snabbt som möjligt! Nu är dom nog på ingång snart så måste sluta skriva :) Hejhej

Sovmorgon

Idag bestämde jag mig omedvetet för att ta sovmorgon. Vaknade prick 07.35 och tänkte att allting var rätt, men sedan... "hmm..07.35, det är någonting med just den tiden..." Ja just det, det är den tiden som min buss går från busstationen. Perfekt, missade alltså seminariet. Får försöka läsa mig till det, hur nu det ska gå. Nästa vecka är det tenta =/

Så istället idag så har jag varit duktig och tvättat. Ikväll ska jag plugga och försöka hinna med att bada Frodo, och Bison också om jag hinner. På lördag är det nämligen utställning i Västerås! =D Man ska ju inte bada långhår så här nära inpå utställningen, men jag var ju sen med anmälan och sedan så ska dom ju ställas i klippt och inte i ras, alltså så har det nog inte så stor betydelse... Det kanske bara är bättre om dom är rena och fina. För er som inte vet, så brukar man bada långhåren ett par tre veckor innan utställning så pälsen inte blir så mjuk. Snöboll får bada på fredag, för han ska ställas i pet och då är det viktigast att vara hel och ren och snäll. Och ni som inte tror att marsvin har öronvax får gärna besöka mig ikväll ;) Haha

Nu beger Eric och jag oss iväg till staden. Hej så länge

MakeMeBabies

Hihi :) Jag var tvungen att se hur Erics och min bebis skulle se ut. Har märkt att typ alla har "skapat" bebisar som de visar i bloggen, roligt :)

Baby boy:



Baby girl:



Söta eller? ;)

Yaay =D

Glad glad glad =D

Eric och jag ska flytta, vi fick vår drömlägenhet! Wooohooo
Större lägenhet= fler marsvin. Nej, så får jag inte tänka för Eric. (men det gör jag ändå)

yesyesyesyesyesyes!!!

Håll tummarna

Imorgon gäller det :)

Balbilderna

Har äntligen hittat våra balbilder (ett år för sent), så nu tänkte jag visa dessa för första gången. Trodde nämligen att dom kom bort när vi flyttade. Här kommer några:








Ett löfte

Snart kommer ett inlägg om Sommaren 2008. Har inte orkat än eftersom alla bilder är lite huller om buller :) Men det kommer. Min blogg har varit lite öken under sommaren, jag vet. Men nu drar det nog igång igen (går alltid bättre om man har någonting man måste plugga på, bloggen är bra att fly till ;)). Men nu ska jag däremot faktiskt plugga lite på riktigt. Ska läsa Trollvinter tills på fredag. Om Mumin alltså :)

Nu läser jag litteraturvetenskap!

RSS 2.0