Ingen rubrik

Shit vilket extremt dåligt humör jag fick för någon timme sen. Det brukar slå till så här på nattkröken... Imorgon hoppas jag att allt inte är lika mycket piss som det känns just nu.

Uppfriskande inlägg va?

Anywho, ikväll har jag badat Frodo så det är avklarat, lite sent ute men ändå. Imorgon ska jag städa lägenheten efter bästa förmåga, eftersom man får finbesök. Johan Palm åkte ur Idol, vilket var lite synd faktiskt. Hoppades lite på Alice, men hade det blivit Robin så...ja, jag vet inte och det vill vi nog inte veta heller. Alice verkar så jäkla präktig. Igår såg jag en film som hette Holiday, och det är inte förrän nu jag har insett hur het Jude Law är. Vilken planet har jag befunnit mig på de senaste åren?

Nu är det dags att sova.

Blä

Varför kan aldrig något vara enkelt? För att få något man vill ha så måste man minsann alltid offra något annat... Dessutom är jag less på skolan, mycket omotiverad. Mår bara illa av tanken på att sätta mig på bussen igen. Väl där är det okej, men... ja. Jag vet vad jag vill, men det är fan omöjligt.

Taxikort

Just, ja. Glömde säga att pappa klarade taxikortsuppkörningen idag ;) Direktlinje på lördagkvällarna?

Sovit bort halva dagen

Idag vaknade jag 12:47 när Eric ringde! Vad hände egentligen? Blev smått irriterad just när han väckte mig innan jag insåg att Days började om 3 min. Tänk om jag hade missat det ;)

Igår skulle jag köpa varma höga skor. Jag skämtade med mamma att jag skulle köpa ett par Uggs, men hon tvingade (hehe) typ mig att prova dom. Då insåg jag att dom var helt äckligt sköna och varma så ett par såna blev det. Har jag gått emot mina principer? Nej, det tror jag inte, hoppas jag:)

Idag fyller mina älsklingsgrabbar Sam och Frodo 1 år! =D Dagen till ära bjuds dom på honung/frö/frukt-stänger, endivesallad och gröt! Mums tycker dom ;) Såklart får kompisarna ta del av godsakerna också..annars vore man ju dum :) Idag borde jag ha badat Ängla och Frodo inför utställningen den 13 dec... Kanske hinner det senare. Snöboll behöver inte bada förrän dagen innan. Bison och Sam ska inte med, så de tar jag när jag hinner.

Hej så länge

Pudel

Jag vill ha en pudel...nu!

Sista dagen med Hobbe

Nu har Hobbe varit här i över en vecka. Christina och Dennis hämtar honom antagligen ikväll om inte planet hem från Egypten är jätteförsenat. Kommer bli så tomt utan vovve igen :(

Sitter och läser Shakespeares Richard III nu... Ska tvätta om 5 min, har sjukt mycket tvätt nu! Men det är mycket lakan och sånt... Funderar på att köpa godis sen, vi ska nog se Finding Neverland ikväll.

Hoppas alla kommer ihåg girlfesten på lördag :)

Fick Peter Jöbacks julskiva av mamma igår, nu är det julkänsla i bött här. Och jag är jävligt bra på att baka lussebullar alltså. Jag är fan stolt.

Idag är det Phuongs födelsedag :)

Idag fyller min käre vän Phuong systemet ;) Jag skickade ett sms fem minuter efter midnatt men jag var visst inte först ändå! Jag kom på andra plats. Jag gissar mig till att Phuongs dag började med åldersnoja/ångest, men att hon nu har accepterat situationen (åtminstone lite mer).

Av gamla Lady Tiara fick Phuong en vattenpipa med äppeltobak i present! :) Dels för att den var snygg.. svart med blommor på (var jag den enda som tyckte den såg asiatisk ut?), och lite för att Phuong brukar må så bra av dom. Hehe. Anywho, vi får ta en sväng förbi systemet någon dag, shoppa ;)

Detta är min tredje dag som korttidsmatte till Hobbe. Det går bra och jag kommer ju faktiskt utanför dörren minst hela 4 gånger om dagen! Däremot hade det kunnat vara skönare väder... Antingen så är det hur kallt som helst, eller så spöregnar det som t. ex idag. Jag får numera inte göra något själv, om jag går på toa så ligger han utanför dörren och typ ylar och han går hela tiden efter mig. Lite mysigt, men han har ju faktiskt separationsångest ;) Och ännu värre sen Sanna dog. Men han är jättesnäll mot marsvinen och det är ju en fördel i alla fall.

Grattis Phuong!


Nu blev det fel

...För inte var jag på någon efterfest inatt (som jag skrev i förra inlägget). Förfest ska det stå! =D Haha. Efterfest hade jag varit för trött för... räckte med att gå hela vägen hem i vad som kändes som minusgrader. Brrr

Phuongs fest

Även fast värdinnan och min käre pojkvän inte pallade hela trycket så var kvällen mycket trevlig, med diverse partyhattar, partyglasögon, jellyshots, andra alkoholhaltiga drycker och roligt sällskap. Som vanligt gick det åt skogen så fort man lämnade efterfesten, men faktiskt inte för mig, tro det eller ej ;) 

Nu ska jag åka och handla, och ut med Hobbepojken.

Ännu en dag närmare tentan...

Idag har jag varit till Örebro. Har varit inne två dagar denna vecka och har blivit kontrollerad hela 3 gånger på bussen! Tack och lov är jag hederlig och kör på vuxenkort som man ska. Men tjejen framför mig idag på ditvägen försökte med nånting i stil med "aa, men jag har hört folk som har sagt att man är ungdom tills man är 20". För det första så ljög hon uppenbarligen, sedan så vet ALLA att det är upp till 19 som gäller eftersom busschaufförerna typ alltid informerar om detta när man köper biljett. Hur som helst, hon hade inget leg med sig (eller hur...), så hon skulle skriva upp sina personuppgifter på en blankett. Sedan säger kontrollanten att hon ska ringa till polisen och kontrollera. Det visar sig då dessutom att tjejen har skrivit fel personnummer. Alltså, för det första, om du har blivit busted så är det ingen idé att kämpa emot. För det andra, hur dum får man bli? 540 kr vart slutsumman, som hittat. På stadsbussen var det en kille som fick samma summa, han var 21 och fattade inte att man då är vuxen (jäpp). Han hade heller inget leg (that's right) och kunde heller inte så bra svenska att han kunde förstå kontrollanten så han hade nog goda tankar på att bara dra därifrån som en annan nöt (det är lätt att glömma). Aja, nog om det.

I typ ett halvår (och speciellt de senaste veckorna) har jag haft ångest för ett grupparbete som har släpat efter sen MKV A, alltså hade jag inget betyg i denna kurs. Detta gjorde även att jag inte kunde läsa planerad kommunikation denna termin. Så jag har på sistone funderat på att göra om hela slutuppgiften själv, men kunde inte komma på vilken lärare eller handledare vi hade (även fast jag tror jag vet^^). Men när jag kollade studentmailen idag så var det ett mail om nytt resultat, jag vart lite fundersam eftersom jag inte har väntat något resultat. Men då står det att jag har fått mitt godkänt i A-kursen :) Jag kände verkligen typ en stor stenbumling som rullade av mig som jag har fått bära runt på. En sak mindre att oroa sig för.

Just ja, har precis kollat på Insider. Jag kan knappt ta in vilka sjuka och onda människor det finns i världen. Vad är det som gör att man ger sig på ett djur och våldför sig på det och torterar det? Jag blir så jävla förbannad och ledsen. Jag säger som damen i programmet: hade det varit jag som hade haft gården och det hade varit mina djur, så hade jag fan åkt och köpt ett gevär. Sedan hade jag gömt mig i stallet och väntat på denna värdelösa och usla människa. Och att polisen inte gör något? Och dessutom att folk tar sig in på andras egendom och fastigheter. Bara att veta att någon går in i mitt stall på nätterna och plågar mina djur. Nej, där skulle det inte vara roligt för den personen om jag fick tag på den. Fy fan.

Och på tal om att vissa människor inte kan skilja på mitt och ditt så gjorde någon/några inbrott i brorsans bil inatt. Hoppas vår bil får vara ifred. Annars ska jag fan ta med Hobbe och ett baseballträ ut till veckan och ta dom på bar gärning. Fan vad nöjd jag skulle känna mig om man kunde ringa polisen precis när dom håller på. Men dom har väl "inte resurser".  

Borde plugga, här är resultatet

1. Vad är klockan just nu:
22.44

2. Vilket namn står på ditt födelsebevis:
Anna Maria Cecilia

3. Smeknamn:
Har tyvärr inget och har aldrig haft heller

4. Civil status
Sambo :)

5. Antal ljus på din senaste tårta:
20!

6. Husdjur:
5 marsvin än så länge. Sam, Frodo, Bison, Snöboll och Ängla

7. Hårfärg:
Blond

8. Favoritfärg:
Rosa!

9. Piericing:
Näsan, tungan, och öronen :)

10. Tatuering(ar):
Inte än ;) Snart?

11. Födelseort:
Karlskoga

12. Bostadsort (vid födelse):
Karlskoga

13. Nuvarande bostadsort:
Karlskoga (...)

14. Har du varit kär:
Absolut

15. Har du varit i några andra världsdelar:
Nej, tyvärr

16. Har du varit med om en bilkrasch:
Ja.. Eller vi körde av vägen i 90 km/h och kraschade in i ett träd

17. 2 eller 4 dörrar (på bilen):
4 såklart

18. Kaffe eller glass:
GLASS, jag kommer aldrig lära mig tycka om kaffe

19. Snuttefilt eller kramdjur:
Kramdjur :)

20. Salladsdressing:
Mangoraja

21. Färg på strumporna:
Svart

22. Lyckotal:
2

23. Favoritfilm:
Harry Potter (samtliga), Sagan om Ringen (samtliga), 300, Back to Cold Mountain, Brokeback mountain, Tristan & Isolde, Fur... sådär på rak arm.

24. Favoritcitat ur en film:
Oj, den var svår.

25. Bästa semestern:
Det är alltid roligt på finlandsfärjorna ärligt talat :)

26. Favoritmat:
Det mesta som är vegetariskt

27. Bästa veckodagen:
Lördag

28. Senaste låt du lyssnat på:
American Idiot

29. Tandkräm:
Colgate

30. Favorit TV-program:
Dog whisperer, idol, bonde söker fru, Days of our lives (jag vet...), våra värsta år, simpsons, family guy osv.

31. Favoritrestaurang:
Rocks (?) på Boda Borg. Toppenmat, och toppenbra och trevlig personal.

32. Favoritblommor:
Hoyor

33. Tycker inte om:
Kött, stress, ångest, falskhet, dåligt bordsskick (jag vet här också...) osv

34. Sport att titta på:
Fy fan vad tråkigt. Om det är tv det handlar om så klarar jag bara av att titta på hästdressyr och konståkning av någon anledning. Hockey i nobelhallen funkar nån gång om året ;)

35. Snabbmatsrestaurang:
Donkan får min röst ända sen MAX gav mig en hamburgare med kött! uää

36. Senaste sjukhusvistelse:
Förra julafton

37. Favoritdricka:
Julmust! och Cola :)

38. Vilken färg på väggarna i ditt sovrum:
Fondvägg i mörkgrått och silver, resten vitt

39. Hur många gånger kuggade du på körkortet:
Ingen gång :)

40. Vem/var är du om 10 år:
Åh, då har jag ett bra jobb som jag själv har valt och som jag tycker om. Jag har barn, hundar och antagligen marsvin att ägna mig åt. Dessutom har jag, eftersom min utbildning har gett mig ett välbetalt jobb, möjlighet att också ge mig ut i världen.

41. Vem fick du senast e-mail från:
Tina om marsvinen

42. Har du någonsin blivit dömd för något brott:
Nej

43. Om du fick ett enda kreditkort, vilken affär skulle du välja:
Något riktigt flådigt då :)

44. Vad gör du när du är uttråkad:
Såna här saker ;)

45. Fras/ord du använder (för) ofta:
"Jag borde plugga, men...."

46. Vän som bor längst från dig:
Anna är det väl för tillfället, som bor i USA. Men hon kommer hem i dec ;)

47. Vad retar du dig på:
Enormt (!) mycket på dåligt bordsskick

48. Det bästa du vet:
Det som gör mig glad här i livet

49. Läggdags:
Alldeles för sent

50. Snyggaste skådespelaren:
Johnny Depp, Joaquin Phoenix, Heath Ledger (snyft), Jake Gyllenhaal osv

51. Hur många köttbullar lägger du upp på en tallrik:
Är vegetarian

52. Vad är klockan:
23.09

53. Bästa artisten genom tiderna:
Oj. Det är omöjligt att svara på.

54. Favoritspel:
Super Mario på nintendo

55. Favoritfilmmusik:
Enya - Sagan om Ringen bl.a

56. Skostorlek:
oftast 39

57. Syskon:
Lillebror Johan ;)

58. Favoritpålägg:
Jordnötssmör som är en ren lyx och inhandlas typ högst en gång om året ;)

59. Om du var tvungen att skänkabort 25 000 till välgörenhet, vem skulle få dina pengar:
Då skulle djuren få mina pengar

60. Vilket är det vackraste ordet/orden du vet:
Midvinter bl.a

61. Bästa bok du läst:
Harry Potter (samtliga), The Dirt, Att älska som en porrstjärna, Törnfåglarna

62. Är du internetberoende:
Skojar du

63. Favoritdjur:
Är i grund och botten och själen hundmänniska. Sedan har jag mina högt älskade marsvin långt upp på listan.

64. Gillar du snö:
Sedd inifrån;)

65. Favoritglass:
Ben&Jerrys Phish Food

66. När köpte du något åt dig själv sist:
Jag köpte en sån där mjölkskummare för några veckor sen till min Chai Latte :)

67. Är du långsint:
I vissa lägen

68. Din sämsta egenskap:
Har svårt att säga nej, dåligt självförtroende (tvivlar alltså på min egen kapacitet), koncentrationsförmågan och tålamodet är inte heller på topp. Ett urval ur mitt eget perspektiv.

69. Vilken är din bästa egenskap:
Jag älskar djur i alla dess former och vill att dom ska ha det så bra som möjligt, och så är jag ambitiös.

70. Vilket är ditt nästa mål i ditt liv:
Att få min fil. kand. i medie- och kommunikationsvetenskap

71. Skulle du döda en kattunge om du fick 20 000kr:
Nej nej nej

72. Vad gör du i sommar:
Jobbar

73. Mest intressanta stad du varit i:
Helsingfors är intressant, till stor del för att det inte känns så skandinaviskt.

74. Vilket djur skulle du identifiera dig själv med:
Det har jag faktiskt inte funderat på

75. Vad fascinerar dig mest hos andra människor:
Jag blir väldigt fascinerad av allmänbildade unga människor, såna som vet mycket och som tycker mycket. De som står för det och kan tala för sig och uttrycka sig på ett smart och originellt sätt.

76. Senaste pojkvännen/flickvännen:
Eric <3

77. Favoritgodis:
CHOKLAD, min stora last i livet

78. Spelar du nåt instrument:
Spelar och spelar, ibland kan jag få ett ryck och packa upp gitarren eller basen. Ja, det händer faktiskt med jämna mellanrum.

79. Vilken/vilka sporter gillar du mest:
Om det gäller sporter som jag själv skulle kunna tänka mig att utöva, de flesta racketsporter.

80: Vilken person i hela världen skulle du helst vilja träffa, och varför:
Cesar Millan rent spontant.

81. Vilken film såg du på bio senast:
Kan det ha varit Arn tro, är det så länge sen?

82. Senaste köpta skiva:
Ska man komma ihåg det? ;)

83. Roligaste konserten:
Haha Clara och jag på Noice ;)

84. Bästa känslan:
Kärlek och lycka (Maria Di leva eller?)

85. Samlar du på något:
Man kan väl så smått börja kalla mig hoyasamlare snart

86. i så fall, vad:
Hoyor, alltså porslinsblommor (dom är inte av porslin)

87. Är du feminist:
Nej

88. Om du var ett instrument, vad skulle du vara då:
Då skulle jag vara bas. Ganska cool, grunden, jag hörs inte så jättemycket jämfört med de andra instrumenten. Men det skulle inte funka utan mig, jag håller ihop musiken. Man ska vara ödmjuk ;)

89. Favoritskiva:
The Beatles, ingen speciell skiva

90. Bästa kompis:
Dom behöver jag inte namnge :) You know who you are

91. Hur tror du att folk som ser dig på stan uppfattar dig:
Först tror jag att dom tänker "blondin". Sen hoppas jag att folk tycker att jag ser trevlig ut :)

92. Vad stör du dig mest på i detta ögonblick:
Att vi inte kunde åka till Tina idag

93. Favoritlåt:
Måste fundera

95. Har du en mobiltelefon:
Såklart, en sony ericsson

97. Vad är det vackraste som finns:
Rent estetiskt, bra klippta storpudlar

98. Om du fick en resa helt gratis, vart skulle du åka?:
Då bär det av till New York

99. Är du homo- eller bisexuell:
Nej :)

100. Vad är klockan nu när du är klar:
23.42

Idag var vädret riktigt underbart

Spöregn på väg till bussen. Trampade i en stor vattenpöl när jag kutade till bussen eftersom jag var sen. Underbart att sitta med blöta skor. Till universitetet, upptäcker att dom har ändrat busstiderna så måste sitta ute i kylan och regnet och vänta en kvart. Kommer några minuter för sent till föreläsningen. Jordens magknip. På rasten efter 1,5 timme ser jag bussen utanför, tar chansen. Orkar inte sitta där inne. Springer ut, får först jordens skyfall över mig. Fäller upp paraplyet, det blir plötsligt storm så paraplyet blåset uppåt och går sönder. Bråttom, springer genom en stor vattenpöl, skorna blöta IGEN, håret och böcker blöta. Sitter i resecentrum i en kvart och väntar, kallt. Bussen kommer och är faktiskt varm. Värmer fötterna på elementet. Kommer hem till Karlskoga, Eric som skulle hämta mig är inte där. Börjar gå hem, bra att det inte regnar för tillfället. Plötsligt spöregn igen, fäller upp det knasiga paraplyet och går på Rävåsgatan. Ser Eric komma i bilen, jag ställer mig och ler som en idiot för att jag äntligen är räddad, Eric kör förbi mig. Inga pengar på mobilen, får stå och vänta i regnet tills han ringer upp. Tar en stund sen kommer han tillbaka, och äntligen kan jag åka hem! Skorna genomblöta och även byxorna upp till knäna.

Jag är inte bitter :)

Jag sliter mitt hår

...Inte för att jag är trött på det för tillfället, utan för att vissa saker som följer med bli-vuxen-paketet är så jobbiga. Till exempel detta med att ha stenkoll på ekonomin (vilket jag iofs har lyckats med precis), försäkringar, hushållsinköp, glödlampor som går sönder som man själv måste byta ut osv. Jesus. Men just nu är jag arg på Skatteverket, man fattar ju ingenting av deras hemsida. Måste nog få hjälp imorgon.

Okej, det blir alltså inflyttningsfest den 29 november för tjejerna! Kim, Phuong och Clara har redan sagt ja, och bara det är ju storartat att vi faktiskt är 4 st som kan samma helg. Så nu väntar jag på svar från Nina, Sara och Karin ska jag smsa om inte Sara råkar läsa detta ;) Tänkte även höra med Linnea om hon har lust att komma.

Imorgon bär det av till Örebro för föreläsningen "Renässans, barock & klassicism". På onsdag blir det lite "Shakespeare och det elisabetanska dramat". Det är alltså litteratur vi pratar om nu.

Lördagnatt

Nu har jag kommit fram till att mitt liv behöver en nystart. Eller rättare sagt JAG. Jag behöver en makeover helt enkelt. Några förändringar, inget jättedrastiskt så... eller en grej är nog det för mig. Jag har bestämt mig (nästan) för att säga adjö till mitt blonda hår. Inget lätt beslut, men min kassa klarar inte av underhållet. Så fort jag får pengar så ska Tiina få färga mitt hår mörkbrunt. Sen ska jag ha hellugg också. Det går ju alltid att bleka håret igen om jag inte trivs, det är ju inte för evigt liksom.

Sedan har jag även fortsatt spåna på en tatuering. Jag vet ungefär vad den ska föreställa och var den ska sitta. Jag vet åtminstone vilken stil det ska vara. Problemet är att få fingrarna ur och pallra sig iväg och boka tid. Jag vågar inte själv =/ Någon som vill med? ;)

Och tjejer, skriv gärna i en kommentar om det är någon av dessa lördagar ni inte kan komma om jag har inflyttningsfest: 22 nov, 29 nov eller 6 dec! Någon av dom hade jag tänkt, med lite jultema kanske. Efter dessa helger kan inte jag och då blir ju inte festen i år! Läser ni detta, hör av er med kommentar :)

Ängla

Mitt nytillskott, Ängla :) Söööööt




Ledig dag?

Idag har jag ju varit ledig... från skolan i alla fall. Vet inte vad det är med mig men detta har jag gjort idag:
- Gått upp kl 6.30 (!)
- Bytt sängkläder
- Tvättat
- Dammsugit, skurat och i övrigt städat hela lägenheten
- Rensat ur kylen
- Hängt in alla kläder i garderoben
- Städat marsvinsburar
- Dammat
- Diskat ett berg med disk
- Planterat alla mina hoyasticklingar
- Vattnat ALLA blommor

SUCK! Nu är nog allting klart. Lagomt till IDOL. Men det vart ingen extra sömn som jag snackade om imorse. Det gör inget :) På Kronhallen hade dom glögg med chokladsmak! Tänkte först att det inte kunde vara så gött... men jag var tvungen att köpa ändå (chokladfantast som man är), och det var riktigt riktigt bra. Det har Eric och jag druckit tillsammans med kärleksmums som vi bakade igår, klyschigt värre ;)

Så trött

Jag måste få sova!! Men nej, jag var tvungen att gå upp kl 7 för att tvätta och sen öppna åt killen som skulle fixa balkongen. Kunde inte sova inatt heller typ. Så fort balkongkillen går så ska jag dra till tvättstugan sen hem och däcka i en timme. Måste städa också. Det ser för jävligt ut om man får säga så. Ikväll har jag bestämt att jag får unna mig en ledig IDOL-kväll. Perfekt, om det är städat, annars kan jag inte koppla av. Jag måste få sova, måste få sova, sova....

Lars, du är bäst!


RSS 2.0