Timpa har flyttat in :)

Igår kväll flyttade Tim (och Millan) in i lägenheten som äntligen verkar vara någorlunda klar. Det var nog bara lite smågrejer som skulle göras. Jag tycker Tim har lyckats bra med att få i ordning där inne, målat och grejat. Han bor alltså i korridoren under oss om ni undrar ;) Ja här har vi minsann korridorer eftersom det är ett före detta hotell.

Nu håller jag på och "bakar" en paj. Lite fusk är det så var inte allt för besviken på mig Kim ;) Om en stund ska jag åka med mamma till björkborn och ta ner flaggor och kolla om det är något kvar av brasan. Nu måste jag ta ut pajen ur ugnen! Bye

Glömde!

Det är ju för fanken vårmarknad på lördag också! det glömde jag skriva med i listan ;)

Att göra denna vecka

-Jobba på Cambrex på Tisdag

- Tenta på fredag

- Råplugga alla andra dagar

- Lämna in uppsats-PM

- Börja lite smått med seminarieuppgift 2

- Förbereda mig en aning inför nästa veckas opponering 

- Shoppa i Örebro

- Köpa present till Kim

- Fest hos Kim + statt

Har jag glömt något? Som ni ser blir det roligare framåt helgen ;)

Sjöbacken, plugg, Lidl bland annat

Idag var mamma och jag till Sjöbacken och hälsade på mormor och morfar, det är alltså ett sjukhem. Lagom kalabalik var det när vi kom dit eftersom morfar hade svimmat och mormor satt och grät och var jätterädd. Efter många om och men så vart allt lugnt som tur var. Vart lite småorolig själv. När vi skulle hem så tog vi en sväng förbi Lidl. Dom har himla bra och billig broccoli där som jag köper till smågrisarna :) + lite annat billigt också såklart.

Väl hemma igen så pluggade Anna och jag över telefonen, vi skrev närmare bestämt ett uppsats-PM inför B-uppsatsen i Medie- och Kommunikationsvetenskap som vi ska skriva. Vi ska skriva om Desperate Housewives och har valt diskursanalys som teori. Det blir nog intressant. Vi är ju ett bra team också :)

Imorgon ska jag in till Örebro igen, seminarie. Börjar dock inte förrän kl 13 och hinner alltså se reprisen av Days!! Wooohhoooooo =D Nu ska jag nog ta och plugga lite till. Sov Gott

Lördag känns som Söndag

Alltså det känns verkligen inte som lördag.. men det är nog för att min käre pojkvän har bestämt sig för att jobba imorgon så han har lagt sig tidigt. Och jag ska plugga. Känns sjukt att det just nu är full rulle på statt. Men nästa lördag då jäklar.

Svar till Phuong: I hate to be the one to tell you, men det är sant. Jag var där och såg det med egna ögon. Jag har fortfarande inte återhämtat mig. Nej, man kan inte få sockervadden i påse. Enbart på pinne, så att sockervadden blir smutsig av allt damm på parkeringen. Inget kommer någonsin mer bli sig likt. Rosa fanns det inte heller, bara blått.

Ikväll kollade Eric och jag färdigt på 2900 Happiness säsongen, eftersom TV 3 tar bort det från webben om någon dag. Jag hoppas verkligen de köper in nästa säsong, eftersom denna slutade med en cliffhanger, fan vad spännande det är. Jens-Erik är gay? Eller bara helt enkelt kär i en kille? Alla vet nu att Jan-Erik är ett svin, dessutom slutade ju allt med att han vart skjuten, men av vem?? Man fick ju inte se, jag lovar att det är någon man inte tippar på. Majse? Mercedes? Freja vaknade ju i alla fall och det var ju bra. Nog om det.


Idag var Frodo och Snöboll ute i gräset för första gången, dom såg lite skeptiska ut innan de fattade att man kunde äta gräset!  Nu ska jag läsa lite till.


Lite om igår

Kim och jag måste först och främst ha varit jävligt trötta (gått upp tidigt), vi drack enbart två glas vin och varsin cosmopolitan och vart så som vi vart, haha helt otroligt. Boysen var bäst som vanligt men publiken i Karlskoga var som vanligt svårflirtade. Kul var det i alla fall :) Ikväll blir det äntligen sockervadd. Skriver mer sen

Full och dum

Hej, kom precis hem från Wickan. Kim och jag är nog trötta, för vi blev lätt fulla. Jag är full, men trött så jag tog taxi hem tidigt. Gött att vara hemma innan ett liksom.. då kanske morgondagen inte är helt förstörd. Har ju tenta. Hursomhelst, i mitt huvud var det röj, bra gjort boys. Ni är bäst. Er fyllo-fotograf ska härmed sova. Ursäkta det otroligt onödiga inlägget. God natt. Hihihi, detta kommer bli kul imorgon, och ingen sockervadd vart det heller, bara ett surt äckligt fyllovin. Blä Hej


Torsdagens Days

Everybody in Salem is going to die?? Det är nog inte riktigt så för jag vet att karaktärerna finns kvar i USA, vi ligger ju lite efter här i Sverige :P Men inför morgondagen fick man höra att Celeste sa till spök-Marlena att hon inte ville vara inblandad i det typ.. till min teori: Marlenas spöke övertalar på något sätt Celeste att döda några till. Hihihi det låter faktiskt ganska troligt, i sann Days-anda. Jan äger ju hela serien nu faktiskt, så jävla iskall. Jag ser fram emot att se Shawn i den där buren framöver, han kan behöva lite stryk av Jan, och hon verkar ju gilla sånt :)

Nej nu blir det lite läsning, tenta nästa fredag!

Grattis Snöboll :)

Idag fyller Snöboll två månader =D

Imorgon blir det sockervadd.

Nu ska jag se Days. Hörs senare

Välkommen till Marias marsvinsblogg!

Haha ;) Den ni

Veterinären

Besöket hos veterinären gick bra, och min ögonsten Frodo uppförde sig riktigt bra. Tur att jag har lärt grisarna att låta människor plocka med dem och kolla tänder osv. Han blev undersökt med stetoskop och det var ju häftigt :) Lungorna lät bra så veterinären trodde att Frodo bara var lite förkyld. Men det är klart att man vill kolla för säkerhets skull liksom. Vi behövde inte betala något heller eftersom det gick så snabbt och vi var så snälla ;) Antagligen så hade detta inget att göra med Frodos och Sams slagsmål, han tajmade in förkylningen ändå. Tror Sam är lite snorig också. Så de får vänta några dagar till med första grönbetet :)

Morotsmonstret

Den här synen mötte jag idag när jag kom hem från Örebro. Grisarnas frukost innehöll bland annat morötter. Detta är resultatet :)

image55

???

Jag gråter nästan.. och jag kollar på Days!! Hallå? Jag behöver hjälp ;)


Nu känns det bättre

Nu känns det bättre, jag mår bättre. Nu klarar jag nog kursen. Tur att läraren är bra och MÄNSKLIG. Nu har jag en grupp igen, om två räknas som en grupp men det gör det väl :) Inte lika oroande när man inte är själv längre.

Om en timme hämtar mamma mig och då ska jag hänga med på någon utflykt med Cambrex, bra då kommer man ut lite i luften. Imorgon ska jag åka till veterinären med Frodo, så jag har köpt en jättefin rosa transportbur till honom, fast den får han dela med Snöboll. Så får Sam och Bison en egen senare.

Nu ser vi fram emot nästa helg när Kimpa har fest. På fredagen sa vi att vi skulle till Systemet, hoppas hon kommer ihåg det ;) På fredag blir det Wictoria, antagligen bara Kim och jag eftersom alla andra har tackat nej (!). Väntar fortfarande på svar från Clara. Fy skäms alla ni som inte ställer upp. I know where you live. Moahahaha




:'(

Alltså jag orkar inte med detta. Kan jag bara få hoppa av? Det är bara för mycket. Varför är jag kvar? Jag mår bara dåligt av det. Konstant jävla skitdåligt.

Ut i solen!

Nu ska Eric och jag ut i stugan i Lunedet, han ska bara duscha först (kom nyss hem från jobbet), så jag bloggar medan jag väntar ;) Jag har inte varit ute på hela dagen, har pluggat och kollat på Days såklart. Men det ser ganska varmt ut därute, och solen skiner iaf här utanför så jag hoppas det är fint även i Lunedet. Eric vrålade typ "isglass!" så fort han kom hem så jag antar att det är för att det är varmt ;) Fast isglassarna laddade jag upp med när jag hade ont i halsen, men det funkar ju nu med :) Nog om det. Synd att jag inte har någon form av utebur än, annars hade ju grisarna kunnat hänga med och få beta gräs för första gången. Får plocka lite istället och ta med hem så blir dom glada ändå.

Nej nu ska jag dra iväg, hörs ikväll kanske ;)

Glömt att nämna...

... Att jag har fått ett sommarvikariat! Yes, jag var så jäkla orolig innan jag fick veta, måste ju ha pengar liksom. Men nu har det i alla fall blivit så att jag ska vara vikarie på ekonomiavdelningen på Cambrex. Björkborn here I come! Så jäkla bra. Det blir du och jag i 9 veckor, 8.00 till 16.30 varje dag, tillsammans med alla fakturor. Bättre än så blir det inte. Jag pluggar annars. Fatta vinken?

Ärligt talat, detta företag har en plats i mitt hjärta. Jag vet inte varför, det bara är så. Glad är jag hursomhelst :)

En timmes läsning till är planerat, sen sängen! God natt

Söndagkväll

Plugg hela kvällen, samma sak som igår. Blev ingen film igår, hoppas det blir det ikväll istället. Senare. Sam och Frodo hatar varandra ungefär. Mitt burbygge som vart så bra kommer vara i onödan om dom inte skärper sig. Vad göra? Den som är så fin. Dumma pojkar.

Usch får väl sätta igång och läsa nu då. Fy fan.


Tacka vet jag min ögonsten Snöboll <3 Och Bison också såklart :) Dom SNÄLLA barnen.


image53
Snöboll - Heartbreak's Rainheart

image54
Bison - Heartbreak's Stoneheart


Plugg, marsvinsbråk och fika

Hej.
Dagen började med en fika på stan med Kim, vilket såklart var trevligt. Väl hemma visar det sig dock att det har varit slagsmål i marsvinsflocken. Så nu sitter två killar, närmare bestämt Sam och Frodo aka slagkämparna, i varsin bur med varsin unge som sällskap. Jag vet inte vad de har gjort, men en av dem har typ en sprucken läpp och den andra har ett litet bett över munnen. Men jag ska inte ge upp. De får skärpa sig helt enkelt. Efter att de har lugnat ner sig.

Nu blir det några timmars plugg, dvs läsande. Efter det ska jag tvinga mig själv att vara vaken och se Förtrollad, för något roligt måste man ju ha en lördagkväll som denna. Tänk om man ändå var på fest nu, med en massa alkohol och därefter statt. Den som ändå hade så lite bekymmer...

Sommar, skynda dig

Vi får se hur detta slutar. Beroende på hur mycket jag förväntas göra själv så får vi se om jag fortsätter. Jag har en gräns. Vi får se på onsdag. Vissa saker gör jag bara inte. Tack så jävla mycket måste jag säga.

Jag vill att sommaren ska komma snart. Så jag kan jobba, ta det lugnt, tjäna pengar och bara vara.


Ett ljus i fönstret

Nu klockan 21:00 tänder jag ett ljus i mitt fönster för Engla och hennes familj.

image52

RIP Engla

Nej, nu har 42-åringen erkänt och man har hittat Engla död. Jag trodde verkligen att hon levde. Gud vad hemskt, att förlora ett barn och att dö så för tidigt. Hon var bara 10 år. Hela livet framför sig. Mannen erkänner även mordet på Pernilla Hellgren i Falun 2000. Vilket jävla as, hoppas han har ett samvete som gör att han får minnas och konstant tänka på vilka han har tagit livet från i all evighet och må så dåligt som man bara kan. Jag tror inte på dödsstraff, jag vill att han ska lida.

Låt barnen vara!

RIP Engla

image51

Utställning och nya bebisar :)

Igår var jag som sagt på utställning i Julita. Det var jättekul och intressant att se hur det gick till. Och jag fick se många fina marsvin :) Tina fick ett cert på sin alpaca-senior men texel-juioren och lunkarya-junioren fick inte tillräckligt med poäng för att det skulle räcka till cert tyvärr. Jag tror dom fick 86 och man ska ha 88 poäng av 100 för att få cert (efter 3 cert blir marsvinet champion så det är eftertraktat). På slutet hade dom gurkätartävling ;) Ett roligt inslag. Dagen var dock påfrestande med allt spring med marsvin att jag var helt utmattad när jag kom hem, är sjuk fortfarande för övrigt. Så jag kände att jag inte orkade gå på Emelies fest som jag egentligen skulle på :( Men dom hade nog kul ändå.

När vi kom hem till Tina igår efter utställningen så tog jag med mig mina små bebisar, en alpaca och en texel, istället för att vänta tills idag. Så nu har vi fullt hus! Imorgon bär det av till IKEA för att inhandla grejer till burbygge.

image46
Snögubbe, Lunkarya

image47
Alpaca-visning

image48
Första Skinnyn jag har sett på riktigt ;)

image49
Self-visning

image50
Lunkarya-juniorer

Hej allihopa

Jag är fortfarande sjuk :'( Men idag har jag iaf träffat hela Lady Tiara faktiskt och det är ju inte varje dag :) Vi var på stan och köpte present till Emelie. Inte Nina men henne träffade jag senare. Men vi andra tog iaf en fika på byn när handlandet var klart ^^ Tog en chai latte vilket var längesen, finns det något godare liksom? Okej kanske, men inte mycket.

Imorgon bär det av till Julita, jag struntar i att jag knappt hör nåt och om jag har feber. Punkt slut. På kvällen är det fest hos Emelie som fyller 20 idag, Grattis! och Grattis Nina som fyller imorgon!! =D Fast hon fyller bara 19, så inget systembolaget för henne. Att fylla 19 är ju värdelöst ;)

Nä nu ska jag återgå till mina djungelvrål!
Godnatt

Fortfarande sjuk

Inte bättre än :( Nu har jag fått hosta också. Blir apoteket imorgon.
Nu måste jag plugga lite.


Isglass!

Bästa medicinen när man är sjuk, isglass. Har inte ens koll längre på hur många jag har ätit idag :) Ska köpa fler sen, dom är snälla mot halsen. Nu behöver jag iaf inte åka in till Örebro förrän på onsdag tror jag. Gött.

Äntligen har Marlena börjat erkänna morden i Salem. Fast hon hann bara med 3 idag, undrar hur många avsnitt det krävs till att erkänna allt. Ny story snart tack!

Ska snart ge mig ut på en kort promenad med mamma, behöver lite luft.

Onsdag kväll

Svar till Phuong: Därför att Emelie har ju fest på kvällen dumbass :) Dessutom ska jag på utställning på dagen.

Nu har jag finally fått reda på att jag inte ska in till Örebro imorgon. Gött, då kan jag ägna mig åt att bli lite friskare och plugga hemma. Har ju äntligen fått mina böcker.

Ska försöka plugga ordentligt i tid denna delkurs, men så säger jag ju jämt ;) Måste bestämma mig för vad jag ska läsa till hösten också :S:S:S

God natt

Hemma och sjuk

Idag kunde jag inte åka in på föreläsningen i Örebro, vaknade tidigt på morgonen (en timme innan jag egentligen skulle upp) och var helt yr och skakig. Så jag gick och matade marsvinen, och sen gick jag och la mig i sängen igen. I samma veva skickade jag ett sms till en av tjejerna i min seminariegrupp och sa att jag inte kunde komma, vi skulle nämligen ses en sväng i gruppen efter föreläsningen. Men jag tror och hoppas att det inte gjorde så mycket :S Imorgon tror jag nog iaf att jag verkligen måste in, ingen i gruppen är online på msn så vet inte än.

Hursomhelst, sjukling som jag var, så ringde jag till mamma och beklagade mig och bad henne köpa med mat från Sibylla åt mig på lunchen (hihihi). Det gjorde hon, och det var snällt :) Jag var ändå tvungen att ge mig ut senare till Konsum för att hämta mina böcker från adlibris. Passade på att köpa Champis och sen lite isglass för halsen.

Jag ska ej vara sjuk på lördag!!!


Dock missade jag boxen ikväll :( Kim som så gärna ville :P


Tiden går så fort, och nu inser jag att på Söndag flyttar ju mina två nya bebisar in. Det är inte långt kvar. Måste verkligen fixa med lite burbygge och så. Inte innan, men strax efter :) Nåt som dock behövs innan är en till skål så det inte blir slagsmål om maten. Sen kommer jag inte på så mycket mer som jag inte redan har.


Plugg och feber

Idag har jag varit i Örebro och gjort seminarieuppgift inför imorgon tillsammans med gruppen. Kom hem halv sju...
Har feber, så vart tvungen att avboka combaten :'( Jävla skit

Hoppas det är bättre imorgon, måste på föreläsningen.. har redan missat två.

Orkar inte skriva mer.. trött

Utvilad?

Inatt sov jag sammanlagt ungefär 1,5 timme. Under denna tid drömde jag mardrömar. Utvilad? Svar: NEJ.

Men jag har vaknat i tid ändå och kommer förhoppningsvis iväg till Örebro idag, om jag inte på nåt sätt lyckas missa bussen ändå. Återstår att se.

JAG VILL BARA SOVA

Söndag kväll

Eric och jag har storstädat hela lägenheten. Han gick och la sig vid 22 så jag fick kolla på slutet på Flightplan ensam. Men men, så är det när man har en karl som börjar jobba kl 06 ; ) haha

Jag ska nog också lägga mig snart.. Måste verkligen på föreläsningen imorgon. Har försovit mig till de två senaste : ( Jag har verkligen sömnproblem, ska gå till apoteket och köpa nåt sånt där receptfritt och se om det hjälper insomningen på nåt sätt. Jag har inget problem med att sova typ, bara ibland, det är just det är somna som är svårt! och vakna!

Får se om mina böcker kommer imorgon, dom kom ju såklart inte i fredags. Betalade ju bara extra för att få dom tidigt, men icke. Varför ska nånting gå som man vill.

Det är dagens fråga.

(Fan och så missar jag Days imorgon också. Hur kan jag ha blivit beroende av denna serie??)

Städa!

Nu ska Eric och jag städa! Kul info va? ; )

Besök :)

idag har Sanna och Hobbe gjort mig sällskap : ) Dom blev tillochmed hitskjutsade den tiden det var sagt :O wow. Fast jag har ju tvättat typ hela dagen och det var ingen höjdare direkt ; ) Så här kul hade dom under tiden :

image42

Och så här såg det ut igår när Sam och Frodo skulle komma ut och motionera på golvet:

image43
Sam vägrade lämna toaletten

image44
Och Frodo låg och hade mys mellan två fleecefiltar, det är deras filtar så det är lugnt ; )

image45
Och så här såg det ut när jag hälsade på hos Tina. 3 mammor med alla barnen. Detta är en av många burar och några av många marsvin. Så här många bor det inte i varje bur såklart, 2 eller 3 vuxna i varje ungefär. Men detta var ju dagiset :) Dessa bebisar är killar och ovanför dem bor några bebistjejer med vuxna honor.

Så, det var några bilder!


Konstigt

Är jättetrött. Känns så konstigt nu när Eric har börjat jobba klockan sex och lägger sig tidigt... känns som att klockan är jättemycket.. men hon är bara tjugo i elva? Det är väl för att jag är van vid att han lägger sig sent :P

Imorgon är jag ledig, fast det kan man väl säga att jag har varit de senaste två dagarna eftersom jag har försovit mig två dagar i rad! :S my god.. och nästa vecka ska första uppgiften lämnas in. hoppas hoppas hoppas att mina böcker kommer imorgon. Att jag försover mig beror nog på att jag har jävligt ont i ryggen och nacken och inte har kunnat sova på flera nätter typ, inget bra. Har svårt att sova över huvud taget. Blä

Imorgon vid 11 kommer Erics föräldrar och lämnar hundarna hos oss, för jag har lovat att se efter dom i helgen när dom är på weekend i Grebbestad :P Det blir kul : ) Då kan jag gå på långpromenader med dom, vilket alltid är roligt om vädret är det rätta ^^ Saknar ju vovvar nu när Ludde inte finns mer :'(

Nu slutar Kim på praktiken snart om hon inte har fått gå tidigare ^^

Och nu ska jag se Scrubs en stund, sen sova tror jag! God natt!

Då var det spikat

Söndag 13 april hämtar jag två små gossar till. punkt.
Heartbreak's Stoneheart och Heartbreak's Rainheart joinar min lilla flock : ) Här hemma finns ju redan Heartbreak's Loveheart och Heartbreak's Lightheart, eller närmare bestämt Sam och Frodo. Så nu funderar jag på att låta småttingarna gå under namnen Gimli och Legolas. Låter det bra?
Burbygge på G inom kort tror jag. Men den gamla får duga under inskolningen så att säga. Eller vi får se helt enkelt ; )

Nog om smågrisar för idag.

God natt!

Här är nytillskottet:

image41


Sötungarna





Sötungarna som strax ska få besök : )

Tillökning?

Om en och en halv timme bär det av till marsvinsTina ; ) Vilken övertalare hon är. Men det räcker med att man åker dit så fastnar man för någon, eller alla. Dialog:

Jag: Jag ska nog inte ha fler just nu
Tina: Okej, men du kan ju komma och kolla i alla fall

Och på den vägen är det : ) Men hon hade en jättefin himalaya texel (som jag faktiskt har tingat) och sen tror jag att jag har tingat en black/white/golden alpaca (amatören gissar på färger). Hon har nog uppfattat det som att jag har gjort det iaf :P Men honom är det Eric som har valt, tro det eller ej.

Skriver mer sen, bye


Bloggen funkar

Nu funkar blogg.se igen :) Det var la bra.

Hinner dock inte skriva mycket. Måste städa åt Sam och Frodo, sen hem till mamma, sen combat, sen duscha, sen sova. Kul dag eller? ;) Igår köpte jag kurslitteratur för 1200, och det gjorde mig arg.

Ingen har gått på mina bästiga skämt idag heller : ( Fan.

Imorgon åker jag nog kanske till marsvins-Tina igen. Ska kolla på två små bebisar.. Har redan kollat en gång, men måste se igen. Farligt att åka dit :P Men som Tina säger "man kan aldrig få för många marsvin!" haha! eller vad tror ni? ;)

Idag har Eric börjat jobba på Eurenco, fick mjukstarta och börja kl 09, men hädanefter är det 06.00 som gäller! Och själv ska jag ligga kvar och dra mig i sängen när han går (moahahaha in your face!), åker ju inte in till Örebro varje dag men när jag väl åker in så går jag oftast upp halv sju, så det blir ju en timme längre än honom ungefär! =D Gött mos säger jag bara.

RSS 2.0