:)

Jag skrattar åt dig :) Stolpskott.

Grattis i efterskott Sam, Frodo och Honeysuckle!

Glömde ju helt bort att gratulera mina högt älskade guldklimpar som fyllde två år hela högen den 25 nov :)

Sam och Frodo, är mina allra första marsvin. Kullbröderna som i dagens läge inte tål varandra, men har nya kompisar. Sam är den av mina marsvin som är mest framåt och som alltid hänger över kanten när det är dags för mat. Han är blind på båda ögonen, kanske vet han inte vad han ska vara rädd för, han är superduktig och klarar sig finfint ändå :) Frodo har varit min trogna följeslagare på utställningar och högst upp på meritlistan är vinsten som Bästa Klippta Långhår 1 på Svenska Mästerskapet 2009. Lugn och snäll, det är aldrig några problem med denna kille.

Honeysuckle, en personlighet i en klass för sig. Denna tjej är en engelsk import, och fick börja sin vistelse i det nya landet hemma hos mina föräldrar i "karantän". Tanken var att Honeysuckle skulle gå i avel hos mig, denna bestämda dam ville annorlunda och numera är hon pensionär och kommer få leva resten av sitt liv hos mig i lugn tillvaro. Kanske tyckte hon det räckte att redan ha varit mamma två gånger om i England? :) Detta marsvin är en riktig pärla, min lilla skatt. Förresten, under vistelsen hos min mamma så blev hon så himla bortskämd med endivesallad att hon har utvecklat en idiotförklarande blick varje gång matte, dvs jag, försöker få henne att äta vitkål (de andra marsvinens basföda). Nej tack, säger Honeysuckle, det är hon för fin för :)



Sam<3


Frodo<3



Honeysuckle<3


Score!

Idag har jag lyckats sälja ett viasatpaket! Nöjd till max.

Imorgon blir det säljutbildning, och eventuellt skulle vi få komma ner "på golvet", dvs där alla andra sitter. Hjälp. Jag vill fortsätta sitta i vår skyddade lilla atmosfär... Idag har jag haft en medlyssnare en stund som tyckte det lät jättebra i alla fall :)



I wouldn't stop it if I could


Knepigheter

Idag fick jag sjukt mycket samtal med knepigheter... Hur ska det gå till veckan när traineen är över? Igår fick jag min statistik över förra veckan, dags att skärpa snittiden=/

Dock känns det helt okej, jag har börjat klara av att lösa det mesta på egen hand faktiskt. Genomgående så har det för mig varit som så att jag har fått skitarga kunder innan lunch och efter lunch brukar de vara gladare. Konstigt eftersom kön är längre då oftast... Igår var det ju jävligt kul att bli utskälld på telefon det första man blev när jag redan var nere över detta med Änglas bebis.

Oj vad negativt det blev, tar inte så illa vid mig av arga kunder som det kanske lät nu, men det är ju roligare om de är glada.

Jag vill verkligen vara kvar!

R.I.P Änglabebis

Imorse när jag skulle ge mina grisar frukost så satt Ängla bredvid sin döda bebis i buren. Mamma marsvin har gjort allt rätt, tagit bort fosterhinnor och tvättat sin bebis, men vad hjälper det om den är dödfödd.

En alpacahona i färgerna goldenagouti/white, en kopia av sin mamma med andra ord.

Jag har väntat otroligt länge på detta, och så blir det såhär...

R.I.P Änglabebis

Härligt

Igår hade Phuong fest, och sedan blev det statt för de flesta av oss. Tack för en trevlig kväll tjejer :)

Vaknade för ett par timmar sedan med festkläder och smink på, och alla lampor tända. Kommer ihåg att jag bara tänkte lägga mig ner en minut i natt när jag kom hem. Det blev inte en minut, trött.

Skönt iaf att jag som alltid tidigare har mått piss efter att ha festat (vare sig jag har druckit mycket eller inte) numera alltid vaknar upp tidigt hur pigg som helst. Piggheten brukar väl iofs avta framåt eftermiddagen, men det är en helt annan sak. Gött att jag jobbar kväll denna vecka...





What's happening


Weeehoooo =D

Idag var första dagen jag kände att jag gjorde bra ifrån mig hela dagen igenom! =D Imorgon har Phuong kalas, och så blir det en VÄLFÖRTJÄNT utgång. I like a lot. Lördagen är fullspäckad, loppis med Tina kl 9, stan vid lunch typ, städa på eftermiddagen och sedan FEST! Dessutom ska jag hinna med att åka till tippen på förmiddan.

Just ja, jag har fått lite förlängt på transcom än så länge :) Så julfesten på wickan blir det ju då givetvis, dessutom har jag blivit övertalad till att ha förfesten för gruppen hemma hos mig. Ja det är väl givet eftersom ingen annan bor i stan typ, eller bor hemma. Men det går la bra :)

Har inte visat bilder på ett tag, tänkte ta en trip down memory lane, hoppas det är okej med er ;)


Den LEGENDARISKA kir-kvällen. En av bilderna ur en bildserie där man ser från bild till bild åt vilket håll det går, jag garvar högt när jag kollar på dom =D


Hela gänget :)


Coolingar ;)


Jag och Kim, lättroade? :)


Snaaart helg

Snart är första trainee-veckan avklarad. Idag innan lunch kändes det verkligen som att jag fick varenda kund till min telefon som föll under någon eller några av följande kategorier:

1. Gamla och jävligt arga
2. Tröga!!
3. Hade komplicerade problem som tog lång tid
4. Ej svenska som modersmål

Således blev det en del långa samtal...usch. Jag har dessutom hunnit med ett samtal på engelska, när det redan är svårt nog på svenska. Well, det är väl bra att få det svåra nu, så man lär sig. Efter lunch fick jag dock en del lättare samtal och trevligare kunder, så då kändes det bättre :)

Ängla har fortfarande inte klämt ut bebisen än. Kände igenom henne förut, och bebis låg väldigt långt ner, först trodde jag inte den var kvar utan började leta om den låg nånstans i buren. Men sen kände jag lite rörelser så visst är den fortfarande där inne. Hon vaggar omkring och ligger ganska mycket så det är absolut på gång. Dessutom har mjölken runnit till och hon är irriterad på sina kompisar. Matglad som bara den vilket jag är väldigt glad över. Igår natt gick jag upp varannan timme för att kolla, men icke. Hoppas bebis kommer ut innan natten ikväll. Annars får jag vaka ännu en natt...

Idag har det gått bra :)

Startade återigen dagen med en promenix till transcom. När jag har kommit så långt som till ekeby så får jag sällskap av Tim resten av vägen, vilket ju var trevligt för då slapp man ju gå själv :) Idag har jag suttit i telefon på egen hand hela dagen, och det gick ju faktiskt bra. Av någon anledning så tog jag inte lika många samtal som en del andra, men det beror väl på vad de som ringer in har problem med... och en del hade verkligen problem...

En del var ju arga givetvis, men idag var det faktiskt övervägande trevliga toner :) Och man blir ju lite nöjd när man faktiskt kan hjälpa kunden och man hör redan under samtalet att det löste sig. Snitt-tiden förbättrade jag idag, så jag var helt klart nöjd.

Nu kommer nog Änglas bebisar närsomhelst. 70 dagar har gått imorgon enligt mina beräkningar. Så kanske får den/de dela födelsedag med Phuong :) Ängla är nästan helt öppen (man känner fogarna genom huden), och bebisrörelserna har minskat samt att bebisen (tror att det bara är en) har sjunkit längre ner. Vi håller tummarna.


Första dagen i telefon

Denna vecka har vi trainee mellan 10.00-17.15. Idag tog jag mitt första samtal! Vi fick sitta två och två, så därför gjorde jag det med en "kollega" :) Skitbra att börja så, så att han kunde lyssna på samma grej som mig och om jag körde fast hjälpa till med idéer. Överlag så gick det bra för att vara första dagen, även om min snitt-tid uppenbarligen inte var som den borde vara senare, men det var den ju inte för nån annan heller.

Dock var i princip alla mina kunder skitarga... Så jag har redan hunnit med hot om att bli anmäld samt hot om att kontakta tidningarna och berätta om "skandalen". Dvs kötiden på ca en kvart. Stackars mig som fick försöka förklara flera gånger att det inte låg i mina händer men att jag skulle göra mitt bästa för att hjälpa till.

Fort gick dagen i alla fall, och var såpass hurtig att jag promenerade till transcom imorse. Det ni :)

Varför kan det inte alltid vara lördag? =D


Oväntad utgång :)

Gårdagen hade jag planerat att spendera hemma framför tv:n, men så blev icke fallet, utan det blev en spontanutgång istället :) Hann med både Wickan och Statt, jävligt kul som alltid =D

Notering: Jag är bara sååå bra :)

Nu blir det helgen!

Skönt med helg så att veckans nya kunskaper får sjunka in :) Idag gjorde vi slutprov, och jag fick 47/48! Så det gick ju verkligen inte illa. Visst är det väl en sak att skriva på papper, och en annan när man väl sitter med kunden i örat, men detta ska jag väl klara av tycker man :) Vi har blivit intalade att första samtalet är värst, men sedan flyter det på, så då får man väl lita på det då ;)

Nu börjar jag få lite mer kläm på telefonen tror jag, iaf i teorin. Fortfarande är det kundernas eventuella problem och mina lösningar som jag måste tänka över lite.

Ikväll blir det skit-IDOL... inte för att det kommer vara intressant längre...

Press!

Hjälp, idag har pressen börjat kännas av verkligen...

Delprov 2 avklarades med alla rätt och plus i kanten, så långt allt väl :) På medlyssningen insisterade dock den jag och en annan tjej lyssnade på att vi skulle ta två samtal var innan dagen var slut. "Ehm... Tack, men nej tack", kände mig verkligen inte mogen för det än. Kanske kanske att jag vågar imorgon. Tack för "mute"-knappen! Jag har fokuserat stenhårt på programmen idag så att signalproblem och åtkomstproblem med diverse kännetecken och åtgärder har blandats ihop i huvudet att jag fan knappt vet vad som är vad... Det sjunker nog in lite mer under natten, hoppas jag :) Imorgon är det slutprov (hjälp), och på måndag börjar vi på trainee och ska sitta i telefon!!! Iiiiiiihhhh

Vi gick igenom hundraknapparutanlogik-telefonerna idag på typ 10 min, känner mig väldigt safe alltså ;) Tur är väl att fler sitter i samma båt som mig, dvs de andra i gruppen.

Stor förändring för mig över en natt. Har ju knappt behövt tänka sen i augusti, därför känns det skönt med en utmaning, och dessutom har jag ju knappt varit bland folk sen i augusti heller (förutom när jag har haft alkohol i kroppen, därför gills det inte). Tack och lov så har jag inte blivit helt socialt inkompetent ;)

Nu blir det sängen, god natt på er.

Andra dagen på utbildningen :)

Idag började vi med att göra delprov 1, kände typ för att börja gråta när vi fick ut frågorna, men sedan visade det sig att jag tillsammans med några andra hade högst poäng efter rättningen :O Hur nu det gick till, men jag argumenterar inte emot ;) Sedan fick vi göra lite övningar på datorn, och gå igenom digitalboxar irl. Så börjar väl känna mig lite mer haj på det där nu.

Just ja, en liten detalj. Tjänsten gällde inte kundtjänst utan... TEKNISK SUPPORT!!!

Gruppen är, återigen, jättebra. Det är bra det, för jag var lite rädd för att bli tvungen att luncha ensam och sånt där, ja jag oroar mig för allt. Haha :) På eftermiddagen hade vi samlyssning igen... Visst, prata i telefonen skulle jag säkert klara redan nu, men dataprogrammen! Det har inte riktigt kopplat helt i huvudet än, men det kommer. Imorgon blir det delprov 2. Full rulle med andra ord, och skönt att vara bland människor igen!

I övrigt så är Änglagumman superdräktig. Det sparkas och har sig, och hon vandrar runt litegrann men ligger också gärna utfläkt på sidan och tar det lugnt. Hon tvättar öronen på sina kompisar och håller allmän ordning så moderskänslorna har kanske kickat in? Och som hon skriker efter mig... Denna veckan när jag har kommit hem efter jobbet så skriker hon rakt ut så fort nyckeln sätts i låset. Hungrig! Ordentligt bortskämda blir mina damer med persilja och andra extra goda godsaker varje dag, samt gröt ungefär varannan kväll. Gottgott.

Hej och hå.

Slutkörd i huvudet...

Herregud vilken intensiv dag. En utbildning som vanligtvis ska vara ungefär en månad ska vi nu få på fyra dagar. Det är väldigt mycket att lära sig, och rörigt i huvudet blir det. Men jag trivs! :) Imorgon är det delprov 1, men det ska nog gå bra. Har suttit på samlyssning hela eftermiddagen, och fått höra både det ena och det andra. Många skratt :)

Men bäst var nog en tant som var upprörd över att "det inte gick att spela in våra bästa år på dagarna, och det är ju tråkigt när man följer serien" ;)

Ska städa två burar, laga mat och göra matlåda, och duscha.. Sen blir det fan till att sova tidigt alltså. Efter Simpsons och Family Guy, och lite genomgång av dagens anteckningar.

Första dagen avklarad :)

Idag var det bara halvdag, med rundvandring och säkerhetsinformation med mera. Än så länge så var min oro obefogad som vanligt :) Dock kommer utbildningen som är på fyra dagar säkert bli väldigt intensiv kan jag tänka mig... Det är bara fyra dagar eftersom det till att börja med bara är ett uppdrag på en månad, förhoppningen var att man skulle få stanna kvar antingen på samma ställe eller nån annanstans. Men jag är glad för det jag får! :)

Dessutom var vi en liten grupp, 7 pers idag, så jag inbillar mig att det kanske gör utbildningen lättare. Nu är min största oro att jag definitivt inte kommer hitta tillbaka till stället vi skulle träffas på imorgon, labyrint! Får åka dit i ordentlig tid så att jag kan följa efter nån lämplig från gruppen som har bättre lokalsinne än mig ;)

Känns jävligt bra måste jag säga!

Inte längre arbetslös!

I förmiddags ringde det på mobilen från Uniflex. Med erbjudande om jobb om jag kan börja imorgon kl 8. OM jag kan!! =D Det ni "ser" framför er är inte längre en arbetslös Maria utan en Maria som har fått jobb!

Kunde ju inte bli lägligare heller, då kanske man till och med har råd med julklappar trots allt :)

Jag är sååååå glad, så nervös och halvrädd. Men det ska nog gå bra :)

Håll era tummar och tår.


Rabih var den sanna vinnaren

Det är ju helt otroligt vad som precis hände. Hur fan kan Rabih åka ur Idol när Eddie faktiskt inte förtjänade att vara kvar?? Hur tänker Sverige som sitter och röstar på detta sättet? Började med att hoppas på att Tove skulle ryka (finns knappt nån annan i tv som STÖR mig så mycket som denna tjej *spyr*). In i det sista höll jag alla tummar och tår för att Mariette skulle få åka hem, men nej, Sverige röstar vidare denna halvt nervskadade... ja jag vet inte. Det är helt sinnessjukt, borde ju fan bojkotta skiten.

Rabih är nog den första i Idols historia som har berört mig på detta sättet, detta är till och med första året jag ringer och röstar (inte mindre än tre gånger ikväll!).


Lycka =)

Nu sparkar det för fullt i Ängla, min första egenuppfödda kull! Så himla spännande. De är beräknade till 18 november om inte jag är helt fel ute. Tror det är två stycken därinne, hoppas att allting går bra!

Vågar knappt fundera på namn än... Men hursomhelst så ska jag gå i alfabetisk ordning, så första kullen blir ju A-kullen givetvis. Utan godkänt uppfödarnamn (vilket jag är ute efter att få så småningom) så får man bara registrera marsvin med enkelnamn. Alltså inte fler än ett ord och inga ihopskrivningar. Jag lutar åt ett fornnordiskt tema, men har ni förslag så får ni gärna framföra dessa :)

Nu ska mina goa tjejer få gröt till kvällsmat, sen ska jag sova. Tvätt kl 7!

"Blinded my eyes when the sparks grew bigger than your lies"

Två ord: Lyssna. Sönder.
Och ja, jag var uppe 06.30 för att se Rabih på Vakna med the Voice.




100 frågor

1. Ditt namn? Maria

2. Ålder? 21

3. Vart bor du? Karlskoga

4. Bor tillsammans med? Förutom djuren, så ensam - sjukt gött

5. Husdjur? Marsvin och möss :)

6. Färg på ditt hus? Bor i lägenhet

7. När är du född? Februari 1988

8. Klass? Hög ;)

9. Vilket år tar/tog du studenten? 2007

10. Något jobb? Dessvärre inte, ännu.

DAGENS

11. När gick du upp i morse? 10-ish

12. När ska du sova? Ganska sent antagligen

13. Duschat idag? Givetvis

14. Kramat någon idag? Det har det varit dåligt med idag

15. Pussat någon idag? Dåligt med det också

16. Vad har du ätit idag? Lyxade till det med potatisgratäng som jag hittade i frysen

17. Dagens klädsel? Lackleggings och grå stickad längre tröja

18. Dagens smink? Det gamla vanliga: foundation, löspuder, svart ögonskugga, svart eyeliner och mascara.

19. Dagens sötnos? Buster! :)

20. Dagens roligaste?
När jag svarade i telefon med "Aa, det är Johan", som tur var så var det även Johan som ringde, det blev ett gott skratt ;)

 

VEM

21. Har du många vänner? Jag har ett litet antal riktigt nära vänner som är guld värda (en vän är någonting annat än "kompis" för mig om det skulle vara oklart).

22. Hur många har du kysst?
Hmm ;)

23. Vem kramade du senast? Kommer inte riktigt ihåg men det måste ha inträffat förra lördagen iaf.

24. Hur många har du haft sex med? :)

25. Hur många har varit otrogen mot dig? VÄLDIGT intressant fråga! Beroende på hur man räknar så minst en eller högst två.

27. Har du pojk-/flickvän? Nej :)

28. Vem pratade du med i telefon senast? Mamma

29. Vem fick du senast sms ifrån och vad stod det? Clara: "hur vet du det?"

 

BÄSTA

31. Film? Jättesvår fråga, älskar filmer, men inte skräck.

32. Låt? Också jättesvår fråga... Finns så himla mycket bra därute.

33. Mat? Vegetariskt

34. Dryck? Vatten, Cola och Öl

35. Färg? Rosa, rött och grönt

37. Stad? Vet ej.

38. Land? Jag trivs så bra här :)

39. Ämne i skolan? Svenska

40. Människa? En människa som bryr sig mer om andra än sig själv

 

SENASTE

41. Personen du tänkte på? Rabih ;) Haha!

42. Personen du kysste? En hemlis

43. Gången du spydde? Efter en kväll med för mycket rödvin vill jag minnas

44. Gången du grät? Det var ganska länge sen nu

45. Pizzan du åt? Den gången Clara beställde hawaii!!

46. Gången du var i Göteborg? 2007?

47. Gången du var i Stockholm? Igår var jag i Kallhäll, men inne i stan var jag när vi skulle på Green Day

48. Gången du var full? Förra lördagen

49. Gången du var hög? Har aldrig varit hög

 

ANTAL

70. Personer du älskar? De som står mig nära

71. Personer du hatar? Hatar ingen

72. Pojk-/flickvänner du haft? Så pass att jag har blivit avskräckt :O

73. Personer du hånglat med inom en 24timmars-period? Hahaha! Pass ;)

74. Glassar du ätit på en dag? Isglass går alltid ner om man har hemma

75. Festivaler du varit på/ska på detta året? Putte i parken i somras

76. Gånger du haft minnesluckor? Ett antal gånger

77. Gånger du varit hög? Kontrollfråga eller? Nej, jag har aldrig varit hög

78. Personer du saknar just nu? Phuong, kom hem ;)

79. Gånger ditt hjärta brustit? Två gånger: en gång förra året (älskade Ludde...) och en gång detta året. Hjärtat har inte helt läkts efter en av gångerna, gissa vilken?

VEM:

80. Vill du kyssa nu? Rabih =D

81. Ska du träffa imorgon? Hmm, Kim tror jag :)

82. Sjöng du senast för? Sjunger inte

83. Hade du senast en msn-konversation med? Phuong

84. Spelade du tvspel med senast? Hmm, vi spelade wii på en förfest för ett tag sedan

85. Vill du ta med på en romantisk resa nu? Måste den vara romantisk?

86. Vill du kasta en sten i huvudet på? Man behöver inte nämna allt här i världen :)

87. Förtjänar att dö? Ingen förtjänar att dö heller...

88. Är söt? Otrooooligt många!

89. Vill du sova jämte inatt? Ingen!

 

VAD:

90. Gör dig glad? Vardagslyx :)

91. Gör dig ledsen? Orättvisor

92. Vill du helst göra nu? Ha kul! :)

93. Önskar du att du slapp göra? Just nu är jag jävligt nöjd

94. Vill du ha nu? Pengar är aldrig fel

95: Önskar du dig i födelsedagspresent? Inget speciellt

96. Längtar du till? Tills jag får arbeta eftersom jag VILL det.

97. Tycker du om dina betyg? Jovars

98. Ångrar du i ditt liv? Ingenting, för det har gjort mig till den jag är idag.

99. Är det bästa som hänt dig? Luddehjärtat

100. Hur mycket är klockan? 20.54


Utställning

Åh vilken rolig utställning, Glass-Glass fick ännu ett cert och nu behövs endast ett till innan championatet =D


BISjunior-final. De vackraste varianterna står jag vid givetvis




Mörk skinny, I like a lot!


RSS 2.0